Ufattelig tragedie: 10 dræbt under reality-optagelser

Helikopter styrtede – flere store sportsnavne dræbt. Blandt andre Camille Muffat, 25 år, og den 57-årige sejler Florence Arthaud, som ses på disse billeder

Helikopter styrtede – flere store sportsnavne dræbt. Blandt andre Camille Muffat, 25 år, og den 57-årige sejler Florence Arthaud, som ses på disse billeder

Fotos: AOP og YouTubeTi personer er dræbt i en tragisk ulykke under optagelserne til et reality-program ved navn 'Dropped' i Argentina. Blandt de dræbte er blandt andre store franske sportsstjerner som OL-guldvinderen i svømning Camille Muffat, 25 år, og den 57-årige sejler Florence Arthaud samt den 28-årige olympiske bokser Alexis Vastine.

Det skriver det franske medie Le Monde.

Ulykken skete sent mandag aften i den nordlige region La Rioja, da to helikoptere - af endnu ukendte årsager - stødte sammen omkring 100 meter oppe i luften. Herefter styrtede begge helikoptere til jorden. Ingen af personerne om bord overlevede den tragiske ulykke.En af de forulykkede helikoptere (Foto: AOP)


Det franske præsidentkontor har bekræftet den tragiske ulykke, og præsident Francis Hollande udsendte tidligt tirsdag morgen dansk tid en pressemeddelelse, hvori han udtrykte sin sorg over ulykken:

- Vores franske medborgeres pludselige død forårsager stor sorg, siger præsidenten i sin pressemeddelelse.

Sent mandag aften var politi og redningsmandskab stadig i gang med at bjærge lig på ulykkesstedet.

57-årige Florence Arthaud anses for én af verdens bedste sejlere i dét, der ellers er kendetegnet som en mandsdomineret verden.Camille Muffat er blandt de dræbte (Foto: AOP)


Også de to andre dræbte sportsstjerner har hevet stribevis af medajler hjem under forskellige turneringer. Ved det seneste OL i London kunne svømmeren Camille Muffat således rejse hjem med hele tre medaljer i kufferten - heriblandt en guldmedalje i 400 meter fri.

Bokseren Alexis Vastine vandt OL-bronze i letweltervægt i Beijing i 2008.

De ti omkomne tæller - foruden de tre store sportsstjerner - også to argentinske piloter og flere franskmænd, der var en del af produktionsholdet til reality-programmet 'Dropped'.

Således er også produktionsselskabsdirektør Laurent Sbasnik samt journalisterne Lucie Mei-Dalby og Volodia Guinard blandt de dræbte.

Også en læge ved navn Edouard Gilles og Brice Guilbert er dræbt.
Florence Arthaud blev kun 57 år. Dette arkivbillede er fra 1980'erne (Foto: AOP)


De argentinske piloter er blevet identificeret som henholdsvis Juan Carlos Castillo og Roberto Abate.

Myndighederne er nu i gang med at efterforske, hvordan ulykken kunne ske. Ifølge Le Monde var vejrforholdene fine mandag aften, da ulykken skete.

Holdet var i gang med optagelserne til det franske reality-program 'Dropped', hvor kendte mennesker bliver smidt i et øde område, hvorefter de så skal vise, at de formår at oveleve i det barske miljø.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close