Reality 13. januar (opd. 13. januar)

Teitur Skoubo åbner op: Nu taler han om tiden i fængslet

I snart tre måneder har Teitur Skoubo været på fri fod efter fem måneder i fængslet. Nu fortæller den voldsdømte reality-deltager for første gang om sin tid som varetægtsfængslet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Hvordan reagerede Sinan, da hans ven Teitur Skoubo blev dømt og senere frikendt for voldtægt? Det svarer han på her i ugens afsnit af "Sladderministeriet".
Video: Kaspar Wenstrup

Fem af månederne i 2022 sad Teitur Skoubo bag lås og slå, hvor han i 23 af døgnets timer sad på sin lille celle - varetægtsfængslet.

"Paradise Hotel"-vinderen blev dømt for voldtægt i byretten, og indtil han den 26. oktober blev frikendt for voldtægt af landsretten, befandt han sig altså i Odense og Vejle arrest.

Teitur blev i landsretten idømt tre måneders fængsel for vold, men dem havde han altså allerede afsonet og kunne nu vende hjem som en fri mand.

Nu bryder den voldsdømte færing for første gang tavsheden og fortæller om sin tid i fængslet. Det gør han i et langt opslag på Instagram, som indkapsler hans 2022.

- Året er gået, og det har været det mest udfordrende år, jeg har oplevet med en ufattelig negativ oplevelse, bitterhed og en høj uretfærdighedsfølelse, skriver Teitur.

- Jeg har uden tvivl været en tur nede at vende et meget, meget mørkt sted. Jeg var en knækket mand og kunne ikke genkende min tankegang mere. Inde i mit hoved var blevet et meget dystert sted at være.

Teitur Skoubo
Teitur fortæller nu for første gang om sin tid i fængslet.
Foto: Kaspar Wenstrup

I opslaget fornemmer man tydeligt, at Teitur har haft det hårdt i fængslet. Som det også er meningen, at det er.

Alt var taget fra mig

- Jeg var låst inde i et lille rum i 23 timer af døgnet, hvor jeg ikke kunne lave andet end at se tv, læse og med kreativiteten træne lidt, skriver Teitur og uddyber:

- Alt det, jeg elskede, var taget fra mig. Alle mennesker, jeg elskede at bruge tid sammen med, fik jeg ikke lov til at se.

De mange timer på cellen fik Teitur til at gå ved at læse en masse. I sit opslag citerer han en tekst, som han har læst i en bog skrevet af en mand, som sad fanget i koncentrationslejren Auschwitz.

Livet i fængslet sammenligner den voldsdømte tv-kendis med ham, som skrev bogen om opholdet i Auschwitz. Men samtidig kommer Teitur ind på, hvordan han kom igennem dagene mentalt.

- Jeg kunne vælge at dyrke offerrollen. Eller jeg kunne vælge legenderollen. Et ord, jeg selv fandt på til mig selv. Min modsætning af offerrollen, skriver han og uddyber:

- Jeg tog et aktivt valg om, at dernede gad jeg ikke at være. Jeg tog et valg om at søge op mod lyset. Dette valg var fandme hårdt, men det var meget hårdere at sidde nede i det sorte hul.

Teitur Skoubo
Månederne bag tremmer har givet Teitur et helt nyt syn på livet.
Foto: Kaspar Wenstrup

Når sindet blev mere mørkt, tænkte Teitur på de mennesker, som støtter ham. Hans familie, venner og naturligvis kæresten Teresa.

De motiverede ham til at holde sig oven vande og blive stærkere mentalt.

- Jeg startede med at kravle mere og mere op i lyset igen. Hver dag prøvede jeg at vælge at få det bedre, skriver han.

- Nogle dage var styrken der ikke til legenderollen. Men som tiden gik, var der længere og længere mellem offerrolledagene. Efter ca. tre til fire måneder var offerrollen næsten forsvundet.

SE og HØR har siden Teiturs løsladelse forsøgt at få et interview eller en kommentar. Det er han ikke vendt tilbage på.

Sponsoreret indhold