Reality16. december 2022

Stor sejr for realitystjerner i landsretten: Frikendt for voldtægtsforsøg

Torsdag fik to af landets bedst kendte realitystjerner deres endelige dom ved landsretten – her var de beskyldt for at have begået et voldtægtsforsøg på et bartoilet
De to realitystjerner var beskyldt for at have begået et voldtægtsforsøg mod en kvinde under en bytur sidste år. Nu er de to mænd blevet pure frikendt for anden gang.
De to realitystjerner var beskyldt for at have begået et voldtægtsforsøg mod en kvinde under en bytur sidste år. Nu er de to mænd blevet pure frikendt for anden gang.
 Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

To realitystjerner, der er kendt fra flere af landets populære tv-programmer, blev torsdag endnu en gang pure frikendt ved retten for et påstået voldtægtsforsøg sidste år.

I maj måned blev de to frikendt ved byretten. En dom, som anklagemyndigheden valgte at anke.

Men landsretten er kommet frem til præcis samme afgørelse - en stadfæstelse af byrettens frifindelse - hvilket glæder den ene mands forsvarer.

- Jeg er meget glad og tilfreds med dommen, det må jeg indrømme, fortæller Marie-Louise Johannesen, der har repræsenteret den ene mand i både by- og landsret, til SE og HØR.

Ifølge hende var anklagemyndighedens eneste nye tilføjelse i landsretten et vidne, der skulle have arbejdet som dørmand på natklubben den pågældende aften.

- Det bidrog med ingenting, tværtimod var det meget tydeligt, at den situation han omtalte, ikke var den pågældende episode.

- Mit bedste bud er simpelthen, at han har blandet det sammen med en anden episode, for hans vidneudsagn hang ikke sammen med det, vi kunne se på overvågningsvideoen, forklarer Marie-Louise Johannesen.

Frifindelsen i byretten blev begrundet med, at vidnernes forklaringer var usammenhængende.

- Vi er alle sammen (begge klienter og forsvarer red.) meget tilfredse med dommen, fordi det ville være et problem retssikkerhedsmæssigt, hvis man kunne blive dømt på baggrund af den spinkle bevisførelse, lyder det fra forsvarsadvokat Marie-Louise Johannesen.

Anklage: Førte pige ud på bartoilet

De to realitystjerner var beskyldt for at have forsøgt at begå voldtægt mod en ung kvinde på et bartoilet på en bytur sidste år.

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR er i besiddelse af, mente politiet, at de to mænd havde aftalt at begå det seksuelle overgreb.

Det skulle være sket meget sent om natten, og kvinden skulle efter politiets mening være blevet ført ud på toilettet af realitystjernerne.

Herinde skulle overgrebet, som de nu er pure frikendt for, være foregået.

Men det mente hverken by- eller landsret, hvorfor de to mænd nu kan ånde lettet op og se fremad.

Sponsoreret indhold