Reality 12. oktober 2021

"Robinson": Snød de tidligere hold Syd-medlemmer også? Nu svarer de

Hold Syd fik en røffel for at bryde "Robinson"-reglerne og modtage mad. I samme ombæring beskyldte de tre fra hold Nord for også at have snydt, dengang de var på hold Syd. Vi har bedt de tidligere hold Syd-medlemmer om at fortælle sandheden
Foto: NENT

Peter, Amanda Sascha, Ralf, Anders og Jesper er alle tidligere hold Syd-medlemmer, og i mandagens afsnit forsøger deres gamle holdkammerater at smide dem under bussen, da hele hold Syd afsløres i snyd.

Holdet har modtaget mad fra de lokale - både ris, lammekød og mangoer - og derudover har flere af medlemmerne været oppe i en plantage uden for det område, deltagerne må bevæge sig i, og skåret bananklaser ned. De har med andre ord både svindlet og stjålet, forlyder det.

I afsnit 7 får de skældud af en skuffet Jakob Kjeldbjerg, der som ekspeditionsleder giver en røffel, men lader alle fortsætte på ø-eventyret. Også selv om flere af svindlerne lyver, da han en efter en udspørger dem om, hvad de præcis har fået.

Hold Syd har dårlig samvittighed, og flere af holdmedlemmerne kigger skamfuldt ned i jorden. Dog er der også flere af dem, der beskylder hold Nords tidligere Syd-medlemmer for selv at have snydt. Katrine grådkvalt, og Oliver i vrede.

Ingen af de beskyldte indrømmer dog noget.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men har de fem tidligere Syd-medlemmer, der nu er på hold Nord, også snydt? Se deres svar her:

Peter:

Har du snydt?

- Jeg snød ikke. Ramon (lokal vagt for hold Syd, red.) kom med et stykke mango, og vi sad ti mand rundt om bålet og fik et lille stykke mango på størrelse med en femkrone. Jeg har ikke på noget tidspunkt henvendt mig til nogen vagter eller lignende. Alt det med bananer og lignende, det er sket, efter jeg har forladt hold Syd.

Hvad synes du om, at hold Syd beskylder jer tidligere medlemmer for at have snydt?

- Jeg har sammen med Ninos og Oliver været på vej op til den plantage, men vi vendte om igen. Så jeg bliver overrasket. Men så alligevel ikke.

- Jeg kunne aldrig finde på at stikke andre. De ved, det er dem, der har stjålet. Vi har ikke. Ingen af os på hold Nord har stjålet eller gået hen, hvor vi ikke må gå hen.

Men du har jo fået noget mango?

- Vi fik alle en lille klat i begyndelsen af ekspeditionen. Vi sidder ikke og smovser i noget som helst. Hvordan Frederik har fundet alle de mangoer, det ved jeg ikke. Vi fandt aldrig nogen mangoer. Jeg har fået kokosnød og ris og ikke andet mad i tre uger.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Janus Nielsen

Peter Larsen. Foto: Janus Nielsen

Amanda Sascha:

Har du snydt?

- Det, hold Syd hentyder til, er, at vi har fået en mango til deling på vores tredje dag dernede. Det var vores læge, der kom med den. Det er selvfølgelig også at snyde. Men de har jo fået kød, ris, hentet bananklaser og fået jeg ved ikke hvor mange mangoer.

Men er det ikke snyd at have fået mango?

- Vi skulle nok have sagt nej til det. Det er selvfølgelig snyd at få en bid mango, men der er jo ikke noget næring og energi i.

Hvordan har du det med Syds beskyldninger mod jer?

- At blive beskyldt for at have været en del af det, det er lidt voldsomt. Jeg er chokeret over at høre, at de har fået megamange bananer. Jeg var meget rystet. Især fordi alle tror, at jeg har været med til det, så tænker jeg: "Gid, jeg havde, for så havde jeg i det mindste fået en mæthedsfølelse, nu hvor jeg skal fremstå, som om jeg har snydt".

- De forsøger at kaste os under bussen for noget, vi ikke har gjort. Fordi vi har smagt en bid mango. Det har overhvoedet ikke noget at gøre med det, de har lavet. De skal ikke få os til at fremstå som snydere, fordi de selv er blevet taget i at stjæle.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Janus Nielsen

Amanda Sascha mener, hold Syds straf var fin, fordi holdet fik en dårligere strand end den, hold Nord fik. - De får en skodstrand, vi får en luksusstrand. Det har stor betydning, hvordan man bor. Deres vand var klamt og fyldt med tang. Det var en kæmpe straf, synes jeg, for jeg sad nærmest på en Bahamas-strand. Foto: Janus Nielsen.

Jesper:

Har du snydt?

- Nej, det har jeg ikke. Jeg har fået en bid mango lige i starten, som i øvrigt var lidt halvrådden. Den var i hvert fald meget smattet. Men helt ærligt. Jeg kan sige så meget, at der er ingen af os på hold nord, der har forladt området og stjålet bananer. Men hvis jeg havde fået en banan stukket i hånden på det tidspunkt, så havde jeg fandme ædt lortet. Uden at tøve. Også selvom jeg vidste, det var forkert.

- Jeg kan godt sætte mig ind i, at de ikke vidste, de gik over grænsen.

Hvordan har du det med at blive beskyldt for at have snydt?

Jeg bliver ikke vred over det. Jeg tænker bare: ”Gid, det var mig, der havde spist en banan”. Sult kan drive en til mange ting. De er i en situation, de aldrig ville have stået i hjemme i Danmark. Den situation havde jeg nok også stået i, hvis jeg havde været på det hold.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: NENT

- Hvis hold Syd var blevet smidt hjem, havde det været for meget. Så er det heller ikke værre. Det er jo klart, man gør nogle ting, man ikke ville gøre normalt, når man er så sulten, siger Jesper Warburg Larsen. Foto: NENT

Anders:

Har du snydt?

- Det kommer an på, hvor man trækker grænsen. Jeg har ikke været med til at stjæle. Men få dage inde i ekspeditionen fik vi noget mango, eller hvad det var. Der fik vi, hvad der svarer til en kvart mango eller en ottendedel hver. Så en eller to mangoer, vi kunne dele 8-10 mand. Der sad vi så og snakkede og blev enige om, at det var ikke den vej, vi skulle gå. Jeg troede, den var lukket der.

Synes du ikke, det er snyd, at du har modtaget mad?

- Jeg ved godt, hva vi må og ikke må, og at det er at snyde. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Det er også derfor, vi lukker den efter mangoen. Det skete på anden- eller tredjedagen, og vi lagde den ned med det samme, så det ikke skulle køres ind som snyd. Dengang havde vi jo fyldte energidepoter. Så vi føler ikke, vi skal stå og sige, at vi fik noget, for det ligger milevidt fra det, hold Syd har gjort, at vi har været med til at smage på en mango.

Hvordan har du det med, at nogle af hold Syd-medlemmerne siger, at I også har noget at indrømme?

- Jeg føler, de prøver at trække nogen af os med ned under bussen, nu hvor de er blevet taget i noget. Hvis du bliver taget med fingrene i kagedåsen, så må du stå ved det, du har gjort. Det hjælper ikke at gribe ud efter alle mulige andre, der har været en del af noget, der skete for små 14 dage siden.

- Men folk er jo presset. Det er også derfor, jeg står og mere eller mindre siger ingenting. Jeg føler med dem derovre. Jeg kan godt forholde mig til det. Jeg har ikke ondt af, at de er blevet taget i at have snydt, der ligger de, som de har redt, men jeg kan godt forstå, de bliver presset.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Janus Nielsen

Anders Lysholt Cortsen fortæller, at han foreslog, at de alligevel fik lov at kæmpe om præmien, men dysten forblev aflyst som en straf til hold Syd. Foto: Janus Nielsen

Ralf:

Har du snydt?

- Nej, ingen snød her. Men jeg ved nu, hvad det er, hold Syd hentyder til. På dag to eller tre, hvor vi er 11-12 deltagere, kommer der en lokal vagt gående. Han har plukket en mango, som han spørger, om vi vil have, og så kaster han den hen til os. Den skræller vi med en rusten machete, så du kan nok forestille dig, hvor lille et stykke, det bliver.

Men er det ikke stadig snyd, selv om det var et lille stykke?

- Bananplantage, ris og kød er mere snyd. Men selvfølgelig skulle vi have sagt til vagten, at han ikke skulle give os noget. Det kan jeg godt se nu, hvor jeg er ude på den anden side.

Hvordan har du det med, at hold Syd siger, at du også har snydt?

- Jeg forstår ikke, hvorfor man har travlt med at trække andre med ned, når man selv er ved at drukne. Sådan har jeg det stadig. Men jeg forstår godt, at det er hårdt for dem, at vi får smørrebrød, fordi de har klokket i det.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Janus Nielsen

Ralf Østergaard Christensen. Foto: Janus Nielsen

Der er blandt nuværende og tidligere Syd-medlemmer uenighed om, hvor mangoen kom fra. Nogen siger, de ikke ved det eller ikke kan huske det, andre at de fik det af en vagt eller læge og andre igen, at de selv samlede dem op fra jorden i et område, de var blevet forbudt at bevæge sig ud i.

Efter afsløringen af snyd, fik begge hold nye strande og dermed også nye vagter og læger.

Sponsoreret indhold