Robinson Ekspeditionen1. september 2009

SE og HØR om Robinson: Modbydeligt morsomt

Ekspeditionen kom flot fra start, selv om seerne blev snydt for det opreklamerede nøgenløb
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/robinson/174-cpo-robinson-jpg.jpg
 Foto: Claus Poulsen

Det er rigtig ondt, men også meget, meget morsomt.

Ekspeditionsleder Jakob Kjeldbjerg har lovet en "Robinson 2009" mere rå og hård end nogensinde tidligere.

Og allerede efter første afsnit står det klart, at den ellers så sympatiske vært ikke har lovet for meget, når han ubarmhjertigt og i en uvant hård tone sætter ekspeditionen i gang.

TV3 er selvfølgelig nogle pjevsede tøsedrenge, når de med et hav af bortforklaringer vælger ikke at vise billeder af det historiske nøgenløb, men den psykiske effekt er alligevel til at få øje på hos 19-årige Sandra Adelheid, som slet ikke kan stå for presset, da hun bogstavelig talt bliver taget med bukserne nede.

Presses langt ud psykisk

Det er nedrigt og modbydeligt, men også pokkers godt TV.

Hvor Robinson tidligere handlede om fysisk overlevelse, så er det fra begyndelsen klart, at deltagerne i 2009-udgaven presses langt hårdere psykisk end tidligere. Vi ved allerede nu, at vi kan forvente 7 ugers psykisk terror og adskillige timers suverænt fjernsyn, hvor de syge elementer står i kø for at afløse hinanden.

At plante en skuespiller med småpsykopatiske træk er godt tænkt - og ophavsmanden til ideen om at lade årets tema være de kloge mod de dumme bør for længst have fået en klækkelig lønforhøjelse.

Fremragende klipning

Det er simpelthen så fornedrende, at man ikke kan lade være med at krumme tæer, men også så herligt, politisk ukorrekt, at man kun kan føle sig underholdt.

Stor videnskab er det ikke, og socialt eksperiment vel knap heller, men sjovt er det.

Og ikke mindst humorens indtog er også en fin nyskabelse i årets ekspedition.

Selvfølgelig er Robinson ikke den skinbarlige virkelighed. Der bliver manipuleret, indstuderet og spillet skuespil, så adskillige deltagere igen i år nok skal føle sig hængt ud og udstillet i de kommende afsnit, men netop klipningen af programmet er måske det mest fremragende. Der er højt tempo fra først til sidst.

Bryder man sig ikke om reality-TV, skal man holde sig fra TV3 mandag aften, men i modsat fald er "Robinson Ekspeditionen" stadig den ægte vare - genrens Rolls-Royce.

Der er lagt i kakkelovnen til de kommende mandage.

Hvad mener du om Robinson? Send en mail med "Robinson" i emnefeltet til: web@seoghoer.dk

Sponsoreret indhold