Robinson Ekspeditionen22. september 2009

"Robinson Ekspeditionen 2009": Morderisk

– Jeg spiller poker med jeres hjerner, hoverer Jakob Kjeldbjerg, mens deltagerne krakelerer af vantro, frygt og lettelse
Af af
Alt blev vendt på hovedet, da ”Anders Hansen” først blev afsløret som morder og siden som skuespilleren Gerard Carey Bidstrup
Alt blev vendt på hovedet, da ”Anders Hansen” først blev afsløret som morder og siden som skuespilleren Gerard Carey Bidstrup
 Foto: All Over

4. afsnit blev årets foreløbigt bedste - og det endda i suveræn stil.

Selv om vi længe har vidst, at Anders Hansen i virkeligheden er skuespilleren Gerard Carey Bidstrup, bliver muldvarpeplottet udført til perfektion. Dén knægt kan sgu spille skuespil...

Tænk i over 15 dage at være en anden 24 timer i døgnet - en morder med psykopatiske træk og alligevel ikke værre, end at de øvrige deltagere finder sympati nok til at lade ham blive i ekspeditionen. Det er simpelthen fabelagtigt.

Scenen, hvor "Anders" bliver hentet af bossen Jacob Juhl, er eminent, og at gemme et avisudklip i "Anders"s taske er det skaktræk, der fjerner enhver tvivl hos hans holdkammerater.

Vantroen står mejslet i ansigterne hos de øvrige fra Kloge-holdet, som i ugevis har hygget, grinet og bogstavelig talt ligget i ske med "en morder" for at holde varmen om natten.

Og senere bryder de igen totalt sammen af lettelse, da Jakob Kjeldbjerg afslører, at det hele er et genialt udtænkt setup.

Det er sygt, udbryder Jan vredt og har selvfølgelig fuldstændig ret. Men det er også sindssygt godt TV ...

Det er ubehageligt, når stærke ansigter krakelerer, og man kan fornemme, hvordan de "stakkels" mennesker bryder sammen for åben skærm, men seerne har svært ved ikke at blive berørt, når ekspeditionslederen "spiller poker med deltagernes hjerner".

Det er stærkt TV - og stærkt underholdende.

Glem moralen. Det er reality-TV, og som skuespilleren Gerard selv undskylder sig:

- Når deltagerne har sagt ja til et program som "Robinson Ekspeditionen", så har de også valgt at udsætte sig selv for lidt af hvert.

Og så sluttede programmet med afsløringen af endnu en muldvarp. Kan mareridtet virkelig fortsætte?

Sponsoreret indhold