Robinson Ekspeditionen10. november 2009

”Robinson Ekspeditionen 09”: Karlssons kvarter

26-årige Nicolai viser sportsånd, men også fatal blødsødenhed, da han opgiver sin egen finaleplads i stedet for at gå efter vennen Søren
Af af
Spændingen stiger, og Karlsson fik sine "15 minutes of fame"
Spændingen stiger, og Karlsson fik sine "15 minutes of fame"
 Foto: TV 3

Det psykiske spil er trådt i baggrunden, mens deltagerne på god gammeldags maner diskuterer og mundhugges.

Værdighed bliver diskuteret, så man ikke kan lade være med at grine, for hvem er en værdig Robinson-vinder? Er det den fysiske målestok, er der vel kun Smukke Søren og Karlsson tilbage efter kæmpen Rasmus' exit.

Omvendt er det et genialt træk at sende Karlsson på udflugt til Utopia, så vi lige bliver mindet om, at her sidder en flok velnærede deltagere klar til at vende tilbage.
Utopia kunne med fordel være bragt ind i mandagsspillet meget tidligere.

Årets titel ligger lige til højrebenet for mændene, men i deres sted ville jeg stadig frygte rejekællingerne Lotte og Ditte.

Og så er der labre Maureen, som uden at udrette ret meget stadig har en chance for at charmere sig hele vejen gennem ekspeditionen på bekostning af de mandlige badejern, som stadig bliver helt rundtossede af hendes særdeles TV-egnede skikkelse.

Det lykkes igen pigerne at snyde drengene

Dysten med at løbe ud fra et trukket spillekort er ikke specielt retfærdig, og den efterfølgende auktion nærmest lidt småkedelig.
Den er slet ikke skruet sammen, så man fornemmer, at noget er på højkant. Deltagerne aner ikke, hvad de skal bruge pengene på, før det igen lykkes pigerne at snyde gutterne, som simpelthen forærer deres penge til Maureen og Eileen, som så kan købe breve hjemmefra.

Gutterne burde være straffet hårdt for deres gavmildhed - forhåbentlig mangler de pengene senere. Med den blødsødenhed er det igen svært at se Smukke Søren eller Johannes som vindere. De forærer simpelthen for meget væk. Lader de også labre Maureen løbe med det hele i den sidste ende?

Ditte fører ordet

På Utopia er det igen Ditte som fører ordet. Dén pige kaster sig simpelthen ufortrødent ud i enhver diskussion og kan ikke lade være med at håne Karlsson som en tøsedreng, der ikke kan slå en høne ihjel. Man kan mene meget om Ditte, men krudt i den smækre bagdel - dét har hun sgu ...

- Du er falsk, råber hun til Karlsson, som omvendt ikke kan forstå, at de andre overhovedet vil tale med hende efter hendes svigt som muldvarp.

Kombattanterne underholder

Værdighed eller ej. Vi seere føler os glimrende underholdt af de 2 kombattanter, som på hver deres maner stadig må være i førerfeltet om årets titel, selv om Karlsson efterfølgende opgiver sin finaleplads, da han ikke vil give en anden deltager hætte over hovedet i dysten.

Hos nogle høster han sikkert respekt for den gode sportsånd, mens andre må ryste på hovedet over, at tøsedrengen ikke bare spiller spillet.
Men historisk er det, og Karlsson løber i dén grad med ugens program. Hans 15 minutter ...

I næste dyst får Andrew i øvrigt hjælp af Kjeldbjerg - er han så en værdig vinder?
På den anden side tager han stadig røven på alt og alle med sin latterlige kongekrone.

Kjeldbjerg har fuldstændig ret i ørådet, hvor han bebrejder Karlsson hans blødsødenhed. Han burde have sendt sin værste rival Smukke Søren ud af ekspeditionen med en hætte over hovedet.

Tilbage står, at ingen har fortjent at vinde - og at alle har fortjent det lige meget. Bliver det psyken eller det fysiske? De hårde eller de bløde?

Spændingen er intakt ...

Sponsoreret indhold