Robinson: Deltagerne evakueres

En i værste tilfælde livsfarlig feber har ramt produktionsholdet – ekspeditionen bliver måske aflyst
Der var lagt op til drama fra start i dette års Robinson, men ingen havde sikkert forestillet sig det drama, der udspiller sig netop nu
Der var lagt op til drama fra start i dette års Robinson, men ingen havde sikkert forestillet sig det drama, der udspiller sig netop nu
 Foto: Claus Poulsen

Det er lige nu nat i Malaysia, hvor årets Robinson Ekspedition optages, men alligevel er der ingen af deltagerne, der sover. De er nemlig ved at blive evakueret fra den lille ø Pulau Besar.

- Klokken 20.00 lokal tid (14.00 dansk tid) fik vi via resultater af en række blodprøver bekræftet 4 tilfælde af dengue-feber. Efter råd fra både vores medrejsende læger samt efter akut rådgivning med skandinaviske sundhedsmyndigheder var der kun en farbar vej: Et øjeblikkeligt produktionsstop og en efterfølgende evakuering, fortæller Jacob Juhl fra Strix TV, der producerer ekspeditionen, til Ekstra Bladet.

Læs også: Robinson: Vold og undertrykkelse

Dengue-feber er en farlig sygdom, der spredes via myg og har en dødelighed på 1 ud af 1000. Derfor bliver omkring 250 mennesker fra både den danske og norske produktion lige nu flyttet til storbyen Johor Bahru.

- Hele evakueringen finder sted netop nu, og vi flytter alle tilknyttede; deltagere, crew, børn, gæster og ægtefæller til Johor Bahru, hvor der er adgang til eksperthjælp fra de lokale sundhedsmyndigheder, forklarer Jacob Juhl.

Blodprøverne blev foretaget, da nogle af produktionsmedlemmerne fra Norge havde udvist influenza-lignende symptomer i lidt for lang tid.

Læs også: Robinson: Hanekamp

- De syge medarbejdere har haft symptomer som høj feber og enorm træthed, nogen også hovedpine og diarré. Men det oplever vi jo hvert eneste år, men fordi de har været syge et stykke tid, tjekkede vi op på det via blodprøver. Det som er ubehageligt er, at flere af os jo har været afsted flere gange. Og som jeg forstår det, så er det særligt når man bliver stukket anden gang, at risikoen for at dø bliver høj. 1 ud af 100 dør, når de er blevet stukket anden gang, fortæller Jacob Juhl.

Hvilken betydning de dramatiske begivenheder på den anden side af kloden får for årets ekspedition er endnu uvist.

- Jeg kan slet ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad det kommer til at betyde for vores produktion. Men det er heller ikke vigtigt. Det vigtige lige nu er de ansatte og deltagernes sikkerhed. Der bliver ikke lavet et minuts tv, før alt er i orden. Vi vender ikke tilbage, hvis der er nogen smitte-risiko, udtaler TV3's pressechef Søren Hedman.

Sponsoreret indhold