Robinson Ekspeditionen 23. september 2013

Robinson-anmelder: Cecilie vinder

Labre Cecilie Poulsen er et godt bud på en vinder af Robinson Ekspeditionen 2013
Af af
Hun pynter i Robinson Ekspeditionen 2013, men Cecilie Poulsen er også en sej tøs.
Hun pynter i Robinson Ekspeditionen 2013, men Cecilie Poulsen er også en sej tøs.
Foto: Kaspar WenstrupHun er ret godt skruet sammen, men Cecilie Poulsen har også et fighterhjerte, der kan vinde Robinson Ekspeditionen 2013.

Det er i hvert fald konklusionen hos seoghør.dks anmelder, Villy Eenberg, som om program nummer to skriver:

På trods af et lederskab, der ikke er det bedste set på en Robinson-ekspedition, valgte hold Syd at beholde Jan Due som deres leder.

Due er en mand med let til tårer, og det er tydeligt for seerne, at han er i god kontakt med sine følelser. Måske er det hans svaghed som leder, måske ikke.


Se tudeprinsen her


Den langbenede Cecilie er derimod benhård og har ingen følelser i klemme i forhold til at udtrykke sin tilfredshed med, at Behrad fik nådesstødet og blev stemt ud i første afsnit.

Mens Syd ømmer sig over sine tab i første dyst, er Dovne Robert i fuld gang med at klargøre sin nødtørftigt sammentømrede tømmerflåde. Efter et par kiksede forsøg finder han balancen og padler forventningsfuldt væk fra sit lille paradis. Det bliver vildt spændende at se reaktionen hos det hold, som "vinder" ham som nyt medlem.

Nord får den måske tvivlsomme glæde af hans indtræden. Det er morsomt at høre de første udbrud fra ø-boerne, da tømmerflåden nærmede sig.

Flere mener, at de må være Biker-Jens, der var på vej.

Det vigtigste spørgsmål til Robert blev hurtigt stillet: "Har du mad med".

Da Robert lidt senere hiver sit overlevelses-kit frem, bliver Martin - forståeligt nok - begejstret og kan se en ende på at gnaske i et stykke kokos.

Som gammel deltager ved jeg, at kokos i store mængder giver enten hård mave eller det modsatte, og stort set ingen energi.

Mikkel, hold Nord´s leder, har et godt overblik, og ræsonnerer kløgtigt om Robert: "Lad ham vise sit værd".

Samtidig er Robert ikke selv i tvivl om, at han nok skal klare sig. Den lille mand er nærmest begejstret over muligheden for endelig at vise, at han faktisk er i stand til at svinge en økse og være til gavn.

Starten af kappestriden er afgørende for Robert's skæbne, men Nord vælger klogeligt at beholde ham, og kappestriden kan begynde. Sikke en konkurrence.

Hold da op, hvor får produktionsselskabet deres ideer fra.

En kæmpe jernkugle skal svinges gennem luften og knuse seks store lerkrukker.

Syd lammetæver Nord - og Mikkel viser mangel på evne til at dirigere tropperne.

Vel hjemme på Sydøen går snakken imidlertid om Dovne Robert.

Der er ikke mange rosende ord om hans ankomst og ingen forventer, at han vil yde en indsats.
På øen fejres sejren og det koster en høne livet.

Seje Camilla får lavet ild med Roberts ildstål, og Cecilie hugger kækt hovedet af en høne og parterer den uden at fortrække en mine. Det var sejt og Cecillie er i mine øjne en kandidat til at stå i finalen, hvis hun kan overleve ørådene.

Samtidig aner man måske en begyndende romance, da Backer i den grad er begejstret for den "tussede" Amager-karate-ekspert. Skal vi se en relation udvikle sig på Nordøen?


Cecilie Poulsen er faldet i god smag hos seoghør.dks anmelder. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Syd's første måltid kan man næsten smage, når man sidder og ser/hører lydende og begejstringen fra de sultne øboere.

På Nordøen er sulten begyndt at påvirke deltagerne.

I afmagt går Mikkel i gang med at "slagte" et søpindsvin. Det er spiseligt, vel at mærke, hvis man kan lide en ulækker snot-lignende klat. Der prøvespises, og jeg si'r velbekomme.


Lækre Robinson-babes


Dysten nærmer sig, og endnu en spændende dyst udfordrer de to ledere i deres valg af deltagere.

Mens Mikkel på Nord vælger dem, som mener, at de kan, lader Due på Syd diskussionen rase om, hvem der tror, at andre kan.

Det bliver fatalt for Syd, som atter taber en dyst og må i Ø-råd.

Vel tilbage på Syd-øen starter alliancespillet for alvor, og Tammaro, en køn voksen kvinde, er tydeligt træt af at snakke alliancer.

Da hun samtidig afslører Dues dobbeltspil, er der kamp på kniven. Lone, den ældste deltager, maner til anstændighed, men afsløres samtidig i, at hun selv har været i gang med at skabe alliancer.

Det er Robinson i en nøddeskal - ingen kan stole på nogen, og følelsen af at være paranoid vokser hos alle.

Midt i alliancespillet bryder en alvorlig maveinfektion løs hos fire deltagere på Syd, og Ø-rådet bliver ganske utraditionelt og uafsluttet, da deltagerne må vente til næste dag med afslutningen.

Den eneste, der ikke meldes klar, er min nyudnævnte favorit til årets Robinson, Cecilie. På det interimistiske Ø-råd er alliancerne faldet på plads, og Lone, alderspræsidenten, må forlade Robinson-ekspeditionen.

Et rigtig godt afsnit, som efterlader mig usikker på, om Cecilie kommer tilbage.

Jeg er allerede spændt på næste afsnit.


Læs om Villy Eenberg i ekspeditionen
Sponsoreret indhold