Robinson Ekspeditionen9. december 2013

Robinson 2013: Den rigtige vinder

Seoghør.dks anmelder, Villy Eenberg, kalder Jeppe Hansen for den rigtigste vinder nogensinde.
Af af
Jeppe Hansen vandt fortjent Robinson Ekspeditionen 2013.
Jeppe Hansen vandt fortjent Robinson Ekspeditionen 2013.
 Foto: TV3


Den tidligere Robinson-vinder, Villy Eenberg, anmelder finalen for seoghør.dk


Robinson er kommet for at blive.

Endelig oprandt dagen, som flere hundrede tusinde TV3 seere har ventet på.

Finalen i Robinson Ekspeditionen 2013 - og hold da op for en ekspedition.

Lad mig slå fast med syv-tommer-søm: TV3 har med sin "genopfindelse" af Robinson Ekspeditionen" efter en pause i 2012, set helt rigtigt.

Med årets Robinson Ekspedition må enhver tvivl være fjernet. Vi SKAL have vores årlige ekspedition, og med en tilbagevending til de gode gamle dyder i ekspeditionen, har årets afsnit generelt været yderst seværdige.

Oveni flotte optagelser, fantastiske konkurrencer, de mest utrolige "spin" - og overraskelser igen og igen, vil jeg også rose Strix-tv's caster-hold for at have valgt en flok super-engagerede deltagere . . .

Nå ja, der var godt nok 51-årige Morten, som "trak stikket" i andet afsnit, men i forhold til især 2011, hvor rigtig mange af deltagerne ville "hjem til moar", var stort set alle deltagerne i årets ekspedition utroligt engagerede og fokuserede på at nå så langt som muligt.

Robinson-anmelder: Helten lever

I finaleafsnittet stod de sidste fem deltagere klar til de afgørende konkurrencer, og alle var i mine øjne potentielle vindere. Deriblandt var min personlige favorit efter de seneste afsnit, Jeppe.

Desuden stod Tammaro, Marttin, Due og Sara alle på spring for at tage sejren og de 500.000 kroner.

Jeg er helt vild med, at TV3 holder fast i nogle af de klassiske dyster, og jeg er ikke blevet skuffet i år.

Planken, hvor deltagerne står og balancerer på et stativ ude i havet, kræver god balance, og jeg var på forhånd klar til at sætte et væddemål på Tammaro, da jeg var overbevist om, at hun ville gå i en form for Zen-tilstand.

Hun skuffede dog fælt og var "first down", og dermed uden chance for at vinde. Efter en usædvanlig lang dyst var Jeppe sidste deltager på planken, og han viste endnu engang sin styrke, og sikrede sig dermed en finaleplads.

Lækre Robinson-babes

Tilbage i lejren efter dysten gik Due i selvsving og forsøgte endnu engang at forherlige sig selv som en bedre deltager end Tamaro, med argumentationen, at han ikke havde løjet så meget som hende.

Det er i mine øjne dårlig stil, og altså - Due - en løgner er en løgner i mine øjne, også selvom man "kun" har løjet er par gange.

Tamaro spillede spillet og jeg ville finde det passende, at du anerkendte hendes evner som spiller, frem for at nedgøre dem.

Deltagerne holder virkelig af hinanden En sidste gang i årets ekspedition dukkede en båd op, overraskende nok med en flok af de senest udstemte, bl.a. Backer, Tammaro og Patrick.

Gensynsglæden var stor, og jeg fornemmer tydeligt, at årets deltagere stort set holder oprigtig meget af hinanden.

Det er ikke hver sæson der ender så "lykkeligt". Selvom det kun er et spil, har der været deltagere, som virkelig har trådt andre så meget over tæerne, at de er blevet lagt for had og ikke tåler synet af hinanden vel hjemme i Danmark.

Formålet med de udstemtes besøg var, at Sara, Marttin og Due kunne argumentere for, hvorfor de tilbagevendte skulle stemme på netop dem i et kommende Ø-råd. Due argumenterede bl.a. med, at han havde lært at svømme . . . øh Due, jeg kan gå med til noget i retning af, at du har lært det man i svømmesprog kalder "selv-redning", men nogen Mark Spitz bliver du vist aldrig.

Julebabe: Camilla Bendesen

Ø-rådet endte med at sikre Martin den 2. finaleplads, og så skulle Due og Sara dyste for at få den sidste plads.

Her viste Due noget af den styrke, han har opbygget på turen. Respekt for det, Due.

Personligt havde jeg drømt om, at Jeppe, Due og Tammaro skulle dyste i finalen, men nu blev det altså en finale uden piger på holdet.

Sjældent er der set så stor begejstring for at stå klar til finalen. Der gik rigtig "drenge-røv" i den, og hvor er det befriende at se unge mænd turde vise deres uforbeholdne glæde.

I det hele taget er årets tour endt op i, at deltagerne virkelig viser følelser, når de popper op.

Det er reality så det basker - uden nogen form for planlægning fra producentens side.

At TV3 så udnytter deltagernes noget skrøbelige psyke til at få nogle "tude-scener" i kassen er en ting, men som tilskuer får jeg altså kontakt til mine egne følelser, når eks. de pårørende kom på besøg.

Det er det, der gør Robinson både tro- og seværdigt - det, at man som tilskuer virkelig kan mærke på egen krop, hvordan det må have været for deltagerne.

Alle tiders finale!

Finalen vil jeg bedømme til den bedste finale nogensinde i de 15 sæsoner - set ud fra et konkurrence-synspunkt.

Alle elementer var til stede. Der skulle både bruges styrke, udholdenhed, intelligens og balancekunst.

Nærmest som vanligt var Jeppe hurtigst gennem den krævende bane.

Dog var Marttin i hælene på ham. Jeppe fik som første mand tændt ild i det stor R, som er blevet synonym med Robinson Ekspeditionen, og dermed årets vinder.

Det var fantastisk at se min favorit vinde finalen. Som tidligere vinder forstår jeg til fulde Jeppes glæde over sejren.

Robinson-pige: Jule-babe

Jeppe Hansen fortjener i mine øjne ubetinget kåringen som årets vinder.

Nogen har kaldt ham naiv - hvor tager de grundigt fejl.

Godt nok har Jeppe fra starten troet på det bedste i sine medspillere, men undervejs formåede han at tage ved lære, når dem han troede på, skiftede holdning og brød aftaler nærmest i en perlerække (Tammaro og Marttin som klart nr. 1).

Jeppe har udviklet sig fra at være en mand, der i starten så på med undren, til at forstå spillet - og i slutfasen at kaste sig hovedkulds ind i det modbydelige spil, det er at bedrage og lyve for åben skærm.

Heldigvis for Jeppe var hans intuition 100 % korrekt, da han i årets sidste regulære ø-råd, valgte at bryde sin aftale med pigerne. Det sikrede ham som bekendt en plads i finaleafsnittet og i den sidste ende sejren .

Jeppe - du er i mine øjne den mest værdige vinder nogensinde i Robinson Ekspeditionens historie. Jeppe - en sand Viking, der gennem hele ekspeditionen har formået at bevare sin integritet, og tænk sig, at Jeppe opsagde sin stilling som skolelærer, fordi han ikke kunne få orlov.

Hvor må den skoleleder dog ærgre sig.

I dag vil Jeppes bedste anbefaling, når han søger job, være at vedhæfte årets Robinson-afsnit.

Ingen vil tvivle på, at her har man at gøre med en fuldvoksen mand, der både tager ansvar for sine handlinger, en mand der er vedholdende, en mand der formår at kæmpe sig til sejren og en mand der er i fuldstændig kontakt med sine følelser.

Gid unge mænd i Danmark vil tage ved lære af Jeppe, årets Robinson-vinder 2013.


Julebabe: Blondie


Sponsoreret indhold