"Robinson"-Lasse åbner op: - Mor døde, da jeg var 16

Lasse er ude af ekspeditionen.

Lasse er ude af ekspeditionen.

(Foto: TV3)

Lasse måtte i aften pakke sin kuffert og forlade årets ”Robinson Ekspedition”. Den unge fyr blev stemt ud, fordi de andre mente, at han havde en anden mentalitet og en anden spilleånd på tropeøen.

Samme holdning havde Lasse, der blandt andet forklarede det med, at han igennem otte år havde en mor, der var alvorligt syg. Derfor gik han mere op i at se positivt på tingene end at ærgre sig over en dyst, der var tabt.

Over for SE og HØR sætter Lasse nu flere ord på moderens alvorlige sygdomsforløb, der betød, at hun døde, da han var blot 16 år gammel.

- Min mor døde, da jeg var 16 år, og hun nåede at være syg i otte år både med talrige kræftsygdomme, og så fik hun også brug for et nyt hjerte. Så hendes sygdom fyldte hele min ungdom og opvækst.

- Hun startede med at få et nyt hjerte, og så fik hun kræft. Og efter halvandet år spredte kræften sig, og så blev hun erklæret rask, men så vendte kræften tilbage, og sådan var det i lang tid. Jeg kan slet ikke huske alle de kræftsygdomme, der nåede at ramme hende. Det var som om, at hun bare blev ramt af det hele, fortæller Lasse.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lasse er ude af ekspeditionen.

Lasse røg ud af ekspeditionen mandag aften. Foto: TV3

Til sidst havde kræften spredt sig for meget, og Lasses mor, der hed Jette, blev indlagt på et hospice.

- Her tilbragte hun de sidste 14 dage, hvor sygeplejerskerne og alle andre gjorde alt for, at hun skulle have det så godt som muligt i den sidste tid, fortæller Lasse til SE og HØR.

Lasses mor døde i efteråret 2007 efter otte år med alvorlig sygdom.

- Det er vigtigt at leve med det, der er sket og ikke glemme min mor og hendes død. Og det er vigtigt at finde en måde at se fremad på og være positiv på i stedet for at køre rundt i det negative, som man ellers let kan komme til i sådan en situation, siger Lasse til SE og HØR og tilføjer:

- Jeg tænker på hende rigtig ofte, og hun har lært mig nogle rigtig fede ting om livet. Hun var nok den mest positive kræftpatient, du nogensinde vil finde. Det var nærmest sådan, at sygeplejerskerne kæmpede om at få lov til at have hende, fordi hun havde så positivt et sind, og det smittede af på alle omkring hende, siger Lasse, der har taget moderens positive livssyn med sig.

Det var også dette livssyn, han havde med sig på øen, og som i sidste ende endte med at koste ham pladsen i ekspeditionen.

- De andre havde svært ved at forstå, hvorfor jeg ikke var frustreret, når vi havde tabt en kamp eller en dyst. Jeg bandede ikke og råbte ikke. Men det gider jeg ikke bruge tid på, for det kommer der ikke noget positivt ud af i længden. Jeg prøver i stedet at fokusere på de ting, jeg kan gøre noget ved i stedet for at dvæle ved de ting, der er sket, og som jeg ikke kan gøre noget ved.

- Jeg havde håbet at blive længere i ekspeditionen, men var nok godt klar over, at det ville komme på et tidspunkt, for jeg har ikke rigtig spillet ”spillet” som de andre har med drama og taktik. Jeg ville bare ned og have mig et fedt eventyr og oplevelser, som jeg ikke får andre steder, siger Lasse, der ikke er i tvivl om, hvor han har sin positive tilgang til livet:

- Meget af min positive mentalitet skyldes min mor. Mange år med op og nedture har gjort, at jeg har bare har fundet ud af, at negativitet bare ikke gavner noget. Jeg har valgt at gøre alt for at fokusere på de positive tanker og smide de negative tanker væk.

Du kan se klippene, hvor Lasse bliver stemt ud og fortæller om sin mor herunder:

Herunder kan du se klippet, hvor Lasse bliver stemt ud:

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close