Robinson Ekspeditionen12. november 2018

Türker ude af "Robinson": - Jeg tabte mig 16 kilo

Türker nåede lige akkurat ikke finalen i årets "Robinson Ekspedition". Han nåede dog at tilbringe så meget tid på tropeøen, at han tabte sig 16 kilo
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/turker.jpg
 (Foto: TV3)

Türker nåede næsten lige at smage finalen i årets "Robinson Ekspedition".

Men i aften blev endestation for aarhusianeren, der røg hjem efter årets sidste Øråd.

Türker har gennem hele ekspeditionen kæmpet en hård kamp for at nå langt - og nåede bestemt også at gøre sig bemærket blandt danskerne for sin ukuelige kampgejst og høje humør.

Se videoen, hvor Türker ryger hjem, herunder.

Artiklen fortsætter under videoen...

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Første gang danskerne stiftede bekendtskab med 26-årige Türker Alici, var for knap syv år siden i ”Paradise Hotel”. Dengang handlede det om alkohol, fester og piger.

Siden da er der sket meget med den 26-årige aarhusianer. Han er blevet voksen. Og så er han også vokset en hel del.

– Da jeg var med i Paradise, havde jeg stadig kontrakt som professionel fodboldspiller, så dengang trænede jeg kun min underkrop. Nu spiller jeg ikke fodbold mere, så nu er jeg gået all in på styrketræning, fortæller Türker om grunden til sit vokseværk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/turker.jpg
 (Foto: TV3)

Der var lidt mindre af Türker, da han var med i ”Paradise Hotel” i 2012. – Jeg har brugt Paradise rigtig meget i Robinson, for jeg vidste lidt om, hvordan folk spiller taktisk. (Foto: TV3)

Det er både i fritiden og arbejdslivet, han løfter vægte.

– Jeg er personlig træner i Fitness World, youtuber, og så laver jeg mit eget træningstøj af mærket Denkey, fortæller den travle Robinson-deltager.

– Det er mange ting, men det hele hænger sammen. For det, jeg laver på min YouTube, er promovering af Denkey og min personlige træning, hvor jeg giver tips og tricks til fitness og mad, forklarer den arbejdsomme mand, der bor i Harlev ved Aarhus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/turker_alici_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg træner stort set hver dag. Men nogle gange holder jeg en pause, hvis min krop er træt, men så er det en aktiv pause med at gå eller løbe en lille tur, siger træningsfreaken. (Foto: Thomas Laursen)

Musklerne skrumpede

Umiddelbart skulle man tro, at de store muskler var en styrke, da han kæmpede om Robinson-trofæet på på Filippinerne, men det var det ikke.

– At være veltrænet var ikke en fordel. Det var meningen, jeg skulle være stillet op til en fitnesskonkurrence. Så jeg havde intet fedt på kroppen. Derfor tærede det kun på mine muskler, når vi ikke fik mad.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/turker_alici_5.jpg
 (Foto: TV3)

Türker har meldt sig til fire dødskampe i Robinson. For ham er det vigtigt at kæmpe i stedet for at være lurepasser. I mandagens afsnit var der succes på alle fronter, hvor han fik både sejren og et blåt øje. (Foto: TV3)

– Jeg tabte 16,2 kilo. Mine venner troede, jeg var syg, da jeg kom hjem, siger Türker, som stadig kæmper for at komme tilbage i kampvægt.

– Det har været svært, fordi jeg har tabt mig så meget. Jeg har taget 11 af de 16 kilo på igen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/turker_alici_4.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Under ”Robinson Ekspeditionen” tabte Türker 16,2 kg, og musklerne var næsten væk, da han kom retur til Danmark. – Det første, jeg spiste, da jeg kom til Danmark, var 12 donuts. (Foto: Thomas Laursen)

Alt eller intet

”Paradise Hotel” og ”Robinson Ekspeditionen” er to programmer, der står i kontrast til hinanden.

– I det ene program har du alt. Og i det andet har du ingenting, siger Türker og griner.

Alligevel har han svært ved at sige, hvor han befandt sig bedst.

– Jeg kunne lide tingene på hver sin måde. Da jeg var med i Paradise, var jeg yngre, og mit liv bestod af fest og farver, så det var verdens fedeste oplevelse dengang. Nu er jeg blevet ældre og tænker lidt mere over tingene.

– Den oplevelse, jeg fik med Robinson, ville jeg ikke kunne købe for penge, for det er så specielt at leve på den måde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/turker_alici_2.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg har mit eget tøjfirma, der hedder Denkey sport. Vi laver primært træningstøj, men også lidt casual til hverdag. Han får god hjælp af sin gode ven Ninos Oraha. (Foto: Thomas Laursen)

De mange dage på øen har fået humørbomben til at tænke ekstra over livet.

– Det hårdeste var ikke sulten, det vænner du dig til. Men det var hårdt at være så afkræftet, og så var det bare kedeligt nogle gange. Vi snakkede om de samme ting 50 gange, siger den erfarne realitydeltager.

– Der er dog ikke umiddelbart udsigt til, at han toner frem på skærmen i et nyt koncept.

– Der er ingen programmer, jeg hungrer efter. Jeg kan godt lide konkurrencer, men det skal ikke være noget med druk. Det er jeg nok blevet for gammel til, og jeg tænker også på at holde min krop ved lige.

Sponsoreret indhold