Robinson Ekspeditionen31. oktober 2022

Frederik Ingolf fra “Robinson ekspeditionen” selvbehandler med svampetrip

Den konkurrencemindede “Robinson”-deltager Frederik Ingolf bruger psykedeliske svampe som et led i rejsen til at blive et bedre menneske
Frederik Ingolf i "Robinson ekspeditionen".
Frederik Ingolf i "Robinson ekspeditionen".
 Foto: Viaplay Group

Der lader til at være stor selvindsigt, når Frederik erkender en sejr eller et nederlag i “Robinson ekspeditionen”.

Men det har ikke altid været sådan.

Det fortæller Frederik Ingolf – der er opkaldt efter de kendte mus i Cirkeline – i et ærligt interview med SE og HØR.

For den 34-årige realitydeltager fik i begyndelsen af sine 20’ere konstateret en gigtsygdom, der gik hårdt ud over hans rørlighed.

– Det gjorde mig deprimeret, fordi jeg ikke længere kunne bevæge mig. Og så blev jeg bitter, forklarer Frederik.

Var et røvhul

– Jeg har altid, når der er kommet et brud i en relation med nogen, syntes, at de var nogle fuckhoveder. Jeg pegede aldrig rigtig fingeren indad. Jeg var ikke en god ven, god kæreste, god klassekammerat, god holdkammerat … Jeg havde virkelig dårlige værdier og behandlede folk omkring mig dårligt.

– Indtil jeg kom op midt i 20’erne og blev konfronteret med det. Det overraskede mig lidt. Men der kunne jeg ikke benægte det længere.

Frederik Ingolf til premieren på "Robinson ekspeditionen" 2022.
Frederik Ingolf til premieren på "Robinson ekspeditionen" 2022.
 Foto: Søren Jul Lamberth

På det tidspunkt kalder både hans bror og en af hans venner ham for et “røvhul”. Sagt i sjov, men ment i alvor, fortæller han.

Samtidig var Frederik Ingolf ved at komme ud af sin sygdom igen og havde derfor mere mentalt overskud.

– Så går det op for mig, at jeg må til at tage de helt store briller på – og derfra har jeg prøvet at udvikle mig til det bedre. Og prøver stadig.

To årlige trip

Frederik Ingolf har været i forskellige former for coaching og terapi. Men han er også blevet bidt af at indtage bevidsthedsudvidende stoffer som svampe og ayahuasca.

Psychedelics hjælper rigtig meget. Jeg kunne godt tænke mig at få sådan en oplevelse i hvert fald et par gange om året. For lige at mærke efter, siger Frederik og uddyber:

– Det er mentalt hårdt. Man zoomer ind og virkelig mærker sig selv, så hvis man har nogle skeletter, man prøver at løbe fra, så skal man holde sig fra det, for så gør det virkelig ondt. Man mærker virkelig sit indre, og det skal jeg have gjort et par gange om året, for min underbevidsthed har nogle forsvarsmekanismer, der har behov for et par gange om året at starte på en frisk, så jeg bedre kan være et godt menneske.

Frederik Ingolf fik desværre ikke dette trofæ med hjem.
Frederik Ingolf fik desværre ikke dette trofæ med hjem.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Han fortæller, at svampene er noget, han tager sammen med nogle venner, hvor de går ud i naturen. Indtagelsen af ayahuasca, som er en drik lavet på to planter, sker under mere kontrollerede forhold på weekendretreats.

– Det gør ondt og er hårdt, men jeg vil gøre det igen og igen, fordi det har en stor beneficial faktor. Jeg bliver et bedre menneske af det på længere sigt. På nuværende tidspunkt tror jeg, jeg vil gøre det resten af livet. Men det kan være, jeg på et tidspunkt mener, jeg har fået det ud af det, jeg skal have. Der er jeg i hvert fald ikke lige nu.

Ayahuasca

Ayahuasca er en drik eller te lavet på to sydamerikanske planter. Den ene får dig til at hallucinere, den anden gør, at det hallucinerende stof nedbrydes langsommere i kroppen.

Ved indtagelse tripper man derfor i flere timer.

Ayahuasca er ulovligt i Danmark.

Kilder: Ungeogrusmidler, Sundhed.dk

Sponsoreret indhold