Reality18. januar 2022

"Paradise"-Nathja i smertehelvede: Omfattende operation

Nathja Pusle Bech-Pedersen kæmper med endometriose og har nu været igennem en omfattende operation, hvor hun blandt andet har fået fjernet begge æggeledere.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nathja Pusle Bech-Pedersen, der blev kendt i "Paradise Hotel” sæson 9, ryger ind og ud af hospitalet. Realitydeltageren lider nemlig under kraftige smerter, der stammer fra endometriose.

Derfor er hun blevet opereret to gange inden for to måneder for at fjerne endometriosen og nu også begge hendes æggeledere, så sygdommen har sværere vilkår.

– Det har de gjort for, at jeg skulle slippe for, at der vokser nyt. Derfor skal jeg også spise p-piller hver dag, hvilket er megafjollet, da jeg jo ikke kan blive gravid normalt, forklarer Nathja Pusle Bech-Pedersen til SE og HØR.

Selv om paradisoen nu er æggelederløs, kan hun stadig blive gravid – der skal bare hjælp til. Natjha har nemlig stadig begge sine æggestokke, men skal igennem fertilitetsbehandling for at bære et barn.

Hvad er endometriose?

Væv af samme type som livmoderen, der har bredt sig til andre steder i kroppen, kaldes endometriose (fordi livmoderen kaldes endometrium).

Det kan give kraftige smerter ved især menstruation og sex, ligesom det giver udfordringer med graviditet.

10-20 % af kvinder har endometriose, og 3-4 % så slemt, at det kræver medicinsk og/eller kirurgisk behandling.

Endometriose er kronisk, fordi det ofte kommer igen

Kilde: Sundhed.dk

– Jeg skulle alt det igennem alligevel, hvis jeg skulle have børn, forklarer Nathja kort efter hun er kommet ud af narkosen og nu ligger i en hospitalsseng på Rigshospitalet og gennemgår det, hun kalder et smertehelvede.

– Nu skulle jeg gerne være good to go, når jeg engang lige er kommet ovenpå, siger Nathja Pusle Bech-Pedersen, der håber at have parkeret endometriosen godt og grundigt.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/nathja_pusle_bech-pedersen_opereret_endometriose.png
 Foto: Privat

Nathja er en af de kvinder, der er slemt ramt af endometriose. Foto: Privat

Heldigvis har hun gode folk omkring sig, fortæller hun.

– De er så sindssygt søde herinde og har hjulpet mig virkelig meget med min angst for den her operation og sygehusindlæggelser hele tiden. Så jeg er i helt trygge hænder.

Sponsoreret indhold