Paradise Hotel28. marts 2016

Vigtig Paradise-viden: Det laver en spindoktor

Nikita Klæstrup skal være spindoktor for de to nye fyre på ”Paradise Hotel” Her giver vi dig forklaringen på, hvad sådan en laver
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/12311639_10153097602696682_678240568_o_2.jpg
 Foto: Alexander Flemming Photography

I aften starter valgkampen på ”Paradise Hotel”, hvor de to nye paradisoer, Jesper og Christopher, skal kæmpe om at blive hotellets statsminister.

Til det får de hjælp af blogger-baben og ungdomspolitikeren Nikita Klæstrup, der skal være deres spindoktor, men som du kan se i klippet herunder er det ikke alle hotellets beboere, der har helt styr på, hvad en spindoktor laver.

Det forsøger SE og HØR at lave om på nu.

I opslagsværket Den Store Danske bliver en politisk spindoktor beskrevet sådan her:

- De professionelle medie- og marketingkonsulenter, der rådgiver partierne om, hvorledes medierne og offentligheden skal informeres. Ved en bevidst udvælgelse og strategisk målretning af partiets kommunikation til offentligheden søger de at påvirke og dreje (spin) opinionsdannelsen i en for partiet gunstig retning.

En spindoktor, også kaldet særlig rådgiver, er altså en person, der hjælper partier og fremtrædende politikere med at fremstå bedst muligt i medierne og i offentligheden. Det kan for eksempel være ved at planlægge hvordan en ny politik eller et politisk forlig skal præsenteres i forskellige medier, så den pågældende politiker eller det pågældende parti fremstår bedst muligt.

Spindoktorer er mest udbredte blandt toppolitikere som partiformænd og ministre. Alle ministre i den nuværende regering må have to spindoktorer ansat. De fleste af dem har dog kun én, mens kirke og kulturminister, venstremanden Bertel Haarder helt har fravalgt spindoktorer. Den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, har endnu ikke ansat en særlig rådgiver.

En spindoktor går traditionelt set af sammen med sin minister.

Det er ret godt betalt at være spindoktor i regeringen.

Finansministeriets seneste opgørelse over de særlige rådgiveres løn fra marts 2016 viser, at den dårligst lønnede spindoktor i regeringen tjener 675.000 kr. om året (uden pension) – det er lidt over 56.000 kr. om måneden. Jacob Bruun Christensen, der er spindoktor for statsminister Lars Løkke Rasmussen er den bedst betalte særlige rådgiver i regeringen. Han tjener lidt over en million kr. om året – eller 88.500 kr. om måneden.

Du kan finde hele opgørelsen her

Sponsoreret indhold