Reality22. december 2021

Nu taler Ninos og Türker: Derfor gik det galt med Bronuts

Donutkæden gik konkurs, men er blevet genoplivet af en ny investor. Nu vil realitystjernerne og Bronuts-skaberne Ninos Oraha og Türker Alici gå tilbage til deres oprindelige idé, som de siger blev skudt ned for at være ”udansk”.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ninos Oraha er født i Danmark og har irakiske forældre, mens Türker Alicis forældre er tyrkere. Men selv om begge mænd er født og opvokset i Danmark, afslører de nu, at det fik skudt i skoene at have for ”udanske” planer for donutkæden Bronuts.

Når realitydeltagerne bliver spurgt, hvad de gjorde galt, siden det gik så slemt til, at deres hjertebarn gik konkurs, er det blot en af grundene, de to bros fremhæver.

- Der blev bygget for mange butikker alt for hurtigt, og der blev taget nogle forkerte beslutninger. Corona hjalp os i begyndelsen, men da landet åbnede, døde vores virksomhed fuldstændig. Der kunne vi teknisk set bare have lukket, for vi havde ingen omsætning overhovedet, fortæller Ninos Oraha til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190913-161213-4-1920x1281we_1.jpg
 Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den 10. december så det helt sort ud for Bronuts, men nu har stifterne god grund til at juble igen. Foto: Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix

Han deltog i år i ”Robinson ekspeditionen” og er også blevet far til en lille datter, men nu er der igen ekstra fokus på forretningen.

- Nu handler det om at få bygget Bronuts, som vi havde ønsket fra begyndelsen. Vi havde en anden partner (Cult-kongen Brian Sørensen, red.), som havde andre briller på. Türker og jeg står meget for skud, men vi har jo haft en direktør og en partner med ind over, som skulle hjælpe os med at drive virksomheden. Vi har været meget udvidende om det her og lyttet til dem, forklarer Ninos Oraha.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210902_dm_robinson_pressemoede_0032.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Ninos Oraha til premieren på "Robinson ekspeditionen" tidligere på året. Foto: Dan Mariegaard

Han og Türker Alici vil i større grad lade sig inspirere af det store udland, og har mange idéer i banken for donutkæden, der med genåbningen reduceres til fem butikker.

- Vi er nytænkende og tænkte ud af boksen, men vi har lyttet for meget til folk, der sagde, at det var udansk. Nu vil vi køre videre med inspiration fra folk i udlandet, som vi glæder os til at implementere, siger Türker Alici og tilføjer:

- Lars (Langelund Jørgensen, som ejer størstedelen af det nye selskab Bronuts Group ApS, red.) er meget åben for de her idéer.

Gnisten forsvandt

De to donutpyntere fortæller, at Lars Langelund Jørgensen tog kontakt til dem via en fælles bekendt, og det har resulteret i redningen af deres gule og lyserøde forretning.

- Han havde set Bronuts som en succes, også før vi gik konkurs. Han kunne se meget potentiale og flere udviklingsmuligheder fremfor et hurtigt exit. Han går ikke efter at sælge Bronuts – og vi gik heller aldrig med planer om at sælge. Vi ville og vil stadig gøre danskerne glade og leve af det her erhverv resten af vores liv, siger Ninos Oraha.

Han fortæller desuden, at det er slut med at åbne nye butikker hele tiden. Nu handler det om at få styr på de fem forretninger, der genåbner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/reality_awards_2021_roed_loeber_136_16jun21_1sl0684.jpg
 Foto: Søren Lamberth

Türker Alici med kæresten Sarah Tiedt til Reality Awards i sommer. Foto: Søren Lamberth

- Kompetencerne var ikke til at drifte 13 butikker. Nu skal der ryddes op og findes tilbage til de gamle rødder og det, vi godt kunne lide, og som gør vores gæster glade: Nemlig vores passion for Bronuts. Den glæde og gnist, vi havde, den forsvandt. Til sidst blev det så uoverskueligt for os, fordi vi fik nogle ting trukket ned over hovedet, som vi aldrig havde tager stilling til før, selv om vi havde de mennesker ind over, som skulle gøre det for os.

Ikke vores skyld

Türker og Ninos er trætte af, at det er dem, der i kommentarfelterne skal tage skylden og kritikken for Bronuts' konkurs.

- Vi bliver høvlet ned over gælden til staten, men man skal huske, at der var andre med inde over. En direktør og en investor med en egenkapital på 150 millioner, som han ikke har investeret en krone af i firmaet, siger Ninos Oraha og fortsætter:

- Kunne vi betale gælden tilbage, så havde vi gjort det. Vi har sparet kompetente kolleger og stillinger væk og fik ikke selv løn i tre måneder. Vores kærester har været med på arbejde overalt. Vi har knoklet røven ud af bukserne som de eneste, mens andre har lænet sig tilbage. Brian gled ud af det her, fordi han fik interesser for noget andet og brugte tid på noget andet, og det var bare ikke det, vi havde regnet med.

Den nybagte far understreger altså, at selv om han og Türker er ansigterne udadtil, så var det ikke dem alene, der kørte forretningen i sænk. Men nu er de blevet klogere, selv om de ikke mener, de fortjener alle de slag, de får fra tastaturkrigerne.

- Vi har lært rigtig meget på den her rejse, Türker og jeg. Vi har fået så meget erfaring. Men alle de tiltag, der er besluttet, dem vil vi ikke tage med i Bronuts 2.0, siger Ninos Oraha, og Türker Alici supplerer:

- Vi kommer tilbage med et udvidet koncept, som vi har glædet os til at vise. Det bliver dog ikke endnu, men i hvert fald til foråret.

Sponsoreret indhold