Reality 4. januar 2022

Maria fra "Årgang 20" deler personlig hemmelighed: Jeg er virkelig nervøs

I sæsonpremieren på ”Årgang 20” afslører Louies mor, Maria Brask Mainz, at hun har bulimi. Spiseforstyrrelsen begyndte i 8. klasse og har siden hængt ved.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Maria Brask Mainz har aldrig sagt det til nogen. Kun de allernærmeste venner og familiemedlemmer har fået det at vide, og det er kun, fordi det nu kommer ud i sæsonpremieren på ”Årgang 20”.

- Vi fortæller om vores liv i det her program på godt og ondt, og det er så stor en del af mit liv, at det er en vigtig ting at vise. Jeg har fået mere blod på tanden nu, hvor vi har Louie, der også har en diagnose. Hvis jeg kan tale højt om den, kan jeg også tale højt om min egen, forklarer Maria Brask Mainz til SE og HØR.

Hendes søn, Louie, har endelig fået sin diagnose som infantil autist, som familien også taler åbent om i programmet.

Maria Brask Mainz har i snart 10 år haft spiseforstyrrelsen bulimi, der betyder, at hun i perioder overspiser og derefter kaster op. I gode perioder, hvor hun får spist sundt, fylder det ikke lige så meget, men i dem, hun kalder for sine dårlige perioder, sker det mange gange om dagen.

- Hvis jeg føler, jeg har spist for meget, så er det hele lige meget. Så tænker jeg: ”Nu kan du lige så godt blive ved med at spise, for nu har du ødelagt det - så kan du gå på toilettet bagefter”, forklarer hun.

Jeg var heller ikke glad, da jeg var tyndere

Maria Brask Mainz fortæller, at hun blev introduceret til bulimi af en veninde, da hun gik i 8. klasse, som en smart måde at tabe sig på.

- Siden har det hængt ved, selv om jeg har prøvet at komme af med det. Da jeg blev gjort opmærksom på vægttab, der satte det sig bare i mig. Og jeg har været de 15 kilo tyndere, og der var jeg heller ikke glad, der følte jeg mig lige så tyk. Så jeg ved godt, det er psykisk. Hvordan jeg ser mig selv. Jeg ved nu, at jeg også skal arbejde med det psykiske.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: TV 2

Maria Brask Mainz med Daniel og sønnen Louie. Foto: TV 2

Maria Brask Mainz fik diagnosen i 2019, inden hun blev gravid. Da kom hun i psykiatrien og var på ambulatoriet for spiseforstyrrelser.

Men siden da har hun ikke modtaget hjælp, og det går stadig frem og tilbage med spiseforstyrrelsen.

- Jeg stoppede der, lige inden Louie blev 1 år. Han bliver 2 i februar. Jeg følte, jeg havde fået det ud af det, jeg kunne. Jeg gik der længe, næsten halvandet år.

Dagens afsnit, hvor hun fortæller om sin bulimi, er optaget for et år siden. I dag har hun det hverken værre eller bedre, fortæller hun.

- Jeg har ikke fundet ud af, hvad jeg skal nu. Det har ikke været så stor en prioritet. Jeg er lidt samme sted som for et år siden. Jeg skal helt sikkert finde ud af et eller andet, for det går jo ikke, at jeg bliver ved. Det er ikke særlig rart psykisk. Men vi skal lige ovenpå efter alt det her med Louie.

Sponsoreret indhold