Luksusfælden: Anette brugte børnenes penge - sådan går det i dag

Anette tog selv kontakt til\

Anette tog selv kontakt til"Luksusfælden", da hun ikke kunne se en vej ud af sit økonomiske morads.

Foto: TV3

 

Den 38-årige sosu-assistent Anette Dømel fra Herlufmagle ved Næstved havde totalt mistet overblikket over sin økonomi, inden hun hun som en sidste desperat handling tilkaldte eksperterne fra 'Luksusfælden' for at bede dem om hjælp til en ny start.

Hun er mor til fem børn i alderen et til 17 år, og et kuldsejlet parforhold og en meget dårlig kommunikation med eksmanden, med hvem hun har stiftet en millionstor gæld, gjorde, at hun ikke kunne se nogen vej ud af det økonomiske uføre, hun var havnet i.

Det var blevet så slemt, at hun havde taget penge fra sine børns opsparing for at klare dagligdagen - penge hun havde sat til side på børnenes konti for at spare op til deres konfirmationer.

Men også pengene i dåbsgave - 6.200 kroner - til den yngste datter var blevet formøblet i Anettes rodede økonomi.

På den måde supplerede hun økonomiern med 18.700 kroner, der egentlig skulle gå til børnene.

Et hus der var røget på tvangsauktion, andre store gældsposter og masser af forbrugslån var med til at bringe den samlede gæld op på et niveau, hvor Anette ikke vidste, hvor meget hun skyldte væk.

- Jeg tror, det er 1,1-1,2 millioner kroner, jeg skylder, sagde Anette, da eksperterne Carsten Linnemann og Kenneth Hansen første gang var forbi.

Hun fik et chok, som fik hende til at bryde ud i fortvivlelsens gråd, hvilket skete flere gange i aftenens afsnit af 'Luksusfælden.

- 1.573.000 kroner lyder din gæld på, når man tager det med, som du hæfter solidarisk for sammen med din eksmand, lød eksperternes hårde dom.

Anette havde en samlet indtægt på 37.700 kroner fra sit arbejde og diverse offentlige tilskud, men hver måned brugte hun alt for mange penge.

- Hvis du fortsætter på denne måde, bliver du aldrig gældfri, siger eksperterne på et tidspunkt i aftenens program, og Anette må igen bryde ud i tårer.

Hendes søns studietur til Barcelona i foråret i 2018 er også i fare for ikke at blive til noget - der er simpelthen ikke penge på kontoen.

Madbudgettet bliver skåret ned fra over 8.000 kroner om måneden til 5.200 kroner om måneden, og Anette bliver bedt om at lave en madplan og kun købe ind en gang om ugen.

Fitness-medlemskab, streamingtjenester og lotteri skal ud af budgettet med det samme - det er slut!

Og som noget af det første skal Anette finde penge til en regning på 14.000 kroner til ubetalt husleje og en vandregning for det lejede parcelhus hun bor i.

Da eksperterne vender tilbage, har Anette i den grad lyttet efter.

- Jeg solgte ud af ting på loftet og fandt på anden måde penge til den store ubetalte regning på 14.000 kroner, siger Anette til SE og HØR.

- Jeg lavede madplan sammen med børnene, og vi fik en fælles oplevelse ud af det, og børnene nød at blive inddraget. Min datter på ni har i dag på eget initiativ en fast maddag om ugen, og vi holder budgettet og bruger ikke for meget, siger Anette til SE og HØR.

Den store gældspost hun slæbte rundt på sammen med sin eksmand fik eksperterne splittet op, så der blev barberet 661.000 kroner af Anettes gæld, og hun kan, hvis hun overholder sine aftaler, være gældfri om bare 11 år.

- Jeg er så glad for, at jeg har været med. Jeg har ikke frotrudt det et eneste øjeblik. Jeg har fået overblikket over min økonomi igen og behøver ikke være bange for at åbne posten, fordi jeg har styr på økonomien. Jeg sover også meget bedre om natten, siger Anette, der også har kvittet de 'stress-cigaretter' hun tyede til at ryge, da det så værst ud.

Da eksperterne er forbi for sidste gang er de godt klar over, at de virkelig har sat Anette på smalkost, men hun har gjort præcis, som de har sagt.

- Fordi du har gjort det så godt, så har vi en gave med til dig. Her er et ferieophold til dig og dine børn, siger Carsten Linnemann og rækker hende et gavekort til en weekendtur i Lalandia med alt betalt.

Og så er det glædestårer, der løber ned af kinderne, mens Anette falder sin tror støtte, veninden Tina om halsen.

Da SE og HØR taler med hende tirsdag eftermiddag er det helst slut med de dårlige vaner.

- Jeg overholder alt det, jeg har aftalt med eksperterne, og det er skønt igen at have styr på min økonomi og ikke skulle frygte, hvad der ligger i kuverterne. Det har været det hele værd, siger Anette til SE og HØR.

Og lån fra private er det slut med.

- Jeg har betalt de veninder tilbage, der har lånt mig penge - det er helt ude af verden og kommer ikke til at ske igen.

- Og børnenes opsparing?

- Det var jo for at få det hele til at hænge sammen i en situation, hvor jeg havde mistet overblikket, men jeg kommer ikke til at røre børnenes penge nogensinde igen. Og med tiden vil jeg spare op til dem alle, så de hver især kan få en fin konfirmation, siger Anette til SE og HØR. 

Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close