Luksusfælden 1. marts 2016

Grandprix-deltager raser: ”Luksusfælden” fremstillede mig som dum tøs

Den tidligere grandprix-deltager Katrine Daugaard medvirkede i tirsdagens afsnit af ”Luksusfælden”. Her blev hun fremstillet som en uansvarlig livsnyder, der havde så lidt styr på sin økonomi, at hun ikke kunne hjælpes. Nu har hun sendt en udtalelse ud – og hun er ikke tilfreds med programmet og den måde, hun blev fremstillet på
(Foto: TV3)

Tirsdag aften var ”Luksusfældens” to eksperter rejst til Odense for at hjælpe den tidligere granprix-sanger Katrine Daugaard.

Hun shoppede løs, købte dyre Chanel-neglelakker og tøj, men havde valgt ulykkesforsikringen til sine to børn fra, fordi hun ikke mente, der var råd.

Oveni det havde Katrine også en større gæld til det offentlige - blandt andet havde hun en skattegæld på 39.000 kroner.

Efter at have gransket økonmien og talt med Katrine valgte eksperterne Carsten Linnemann og Jan Swyrtz at gå. De mente, at hendes økonomi sejlede så meget, at de ikke kunne hjælpe hende – og de forlod derfor den 33-årige mor til to uden at have lagt det obligatoriske nye budget.

Nu fortæller Katrine, at dét at have været med i ”Luksusfælden" ikke har været den bedste oplevelse.

Hun har i kølvandet på udsendelsen udsendt en udtalelse, hvori hun beskriver sine tanker om at være med i det populære program.

- Programmet slutter af med, at jeg gøres til en dum tøs, der ikke har forstået noget, da jeg har brugt hele 1.500 kroner for meget. Men nu optog de lige op til jul, som selvsagt ikke er gratis, og begge mine børn havde fødselsdag i den måned, skriver Katrine i udtalelsen, som hun har sendt til SE og HØR.

- Desuden har de valgt ikke at vise, at jeg fik solgt alle mine ting, og dermed sparede 23.000 kroner op på en måned til skattegælden! Det synes jeg sgu selv var ret flot! Jeg betalte hele skattegælden på de 28.000 kroner samme dag, som de forlod mig, skriver Katrine i sin udtalelse, hvor hun også kritiserer den måde, programmet blev lavet på:

- ”Luksusfælden” klippede i sætningerne, så de giver den mening, de ønsker, men som i flere tilfælde er lodret forkerte. For eksempel bliver jeg spurgt til at flytte. Her har jeg hver gang svaret, at det var jeg meget åben over for, og at jeg også ledte efter noget andet. Men da de spørger til at flytte til en toværelses i Vollsmose, siger jeg ”det vil jeg ikke!”. Denne sætning bliver nu klippet ind, som var det svar til spørgsmålet ”kunne det være en mulighed at flytte”?.

Katrine er også utilfreds med, at eksperterne – med hendes ord – forsøgte at gøre hende gældfri for hurtig. I stedet ønskede Katrine, at Jan Swyrtz og Carsten Linnemann hjalp hende med at lægge et realistisk budget og få et billigere banklån. Derudover håbede hun at få hjælp til at få styr på skatte- og boligsikringsregler, så hun ikke oplevede at få uventede regninger/rykkere senere hen. Katrine havde for eksempel oplevet at få en skattegæld på 39.000 kroner.

- Den hjælp har jeg ikke fået, for det var, som de sagde ”kedelig TV”.  Mit banklån var der, og der hvor de virkelig kunne gøre en forskel, men som det kører nu, er det jo afbetalt om tre år. Derefter er jeg jo ikke presset mere, for der får jeg 4.000 kroner mere til rådighed om måneden. Af denne grund har jeg ingen interesse i at følge deres utopiske råd og rive børnene ud af skolen, gældsætte mig yderligere 50.000 kroner for at flytte til en lille lejlighed for så at være gældfri om fem år.

- Det er sgu da for nemt bare at sige ”vær ekstrem og du bliver hurtig gældfri”! At gå i ekstermerne er jo bare plat og useriøst og det viser mig, at de fra starten vidste, at de ikke kunne hjælpe mig, fordi min situation netop ikke er slem nok.

- Jeg har aldrig misset et afdrag, og dermed havde de svært ved at presse banken, fordi de jo ved, at de jo nok skal få deres penge, skriver Katrine og tilføjer, at eksperterne – ifølge hende – flere gange fortalte hende bag kameraet, at du ”ikke er i nærheden af, hvad vi er vant til at se”, og at hun ”sagtens kunne nå at vende skuden”.

- Luksusfælden handler KUN om at lave godt TV og det blev så på bekostning af mig, skriver Katrine og tilføjer:

 - De viste nemlig heller ikke, at min gode ”ven” og tætteste kollega valgte at fyre mig på grund af min deltagelse i ”Luksusfælden”, fordi han fandt det pinligt. Det vil sige, at jeg oveni at bruge en uges ferie på optagelserne, så kostede det mig 150.000 i indtægter at deltage. Men den info har de selvfølgelig også klippet ud, lyder kritikken fra Katrine.  

Sponsoreret indhold