Luksusfælden10. februar 2015

Daniel raser: Luksusfælden har svigtet os

Parret føler ikke, hjælpen var den rette
Af af
Parret føler ikke, hjælpen var den rette
Parret føler ikke, hjælpen var den rette
 Foto: TV 3I aften var der premiere på en ny sæson af 'Luksusfælden', og de to eksperter Mette Reissmann og Carsten Linnemann var taget til Næstved for at hjælpe 21-årige Julie og 20-årige Daniel.

Det unge par havde mere end brug for eksperternes hjælp, men ifølge Daniel har 'Luksusfældens' to eksperter ikke været til meget hjælp. I stedet føler parret sig skuffet over, at Luksusfældens eksperter ifølge Daniel ikke har overholdt deres aftaler.

- Luksusfældens eksperter fortalte os, at de ville lave et hav af aftaler med de forskellige kreditorer, men det skete ikke. I stedet bliver vi i programmet fremstillet som om, at vi ikke har styr på noget. Men vi gik jo rundt i troen på, at eksperterne havde lavet aftalerne, siger Daniel til SE og HØR.

LÆS OGSÅ: Diana raser: 'Luksusfælden' har kun gjort vores økonomi værre

En af disse aftaler var blandt andet, at parret hver måned skulle afdrage 500 kroner til Daniels farfar:

- Da eksperterne vender tilbage, er de sure over, at vi ikke har overført penge til min farfar. Men både Julie og jeg havde jo fået at vide, at eksperterne allerede havde lavet det til en fast overførsel. Vi troede, der var styr på det, men det var der altså ikke, siger Daniel til SE og HØR.

- Jeg har ikke noget imod at blive udstillet i 'Luksusfælden'. Det var vi begge indforstået med, da vi sagde ja til at medvirke. Men jeg synes, det er ærgerligt, at vi bliver fremstillet som om, at vi er dumme og ikke vil det her. For vi har som sagt gået rundt i troen på, at der var styr på det med kreditorerne og min farfar, siger Daniel til SE og HØR.

SE og HØR har talt med holdet bag 'Luksusfælden', som er kede af "den misforståelse, der åbenbart er sket".

LÆS OGSÅ: Får kæmpe gældschok: Her besvimer hun i 'Luksusfælden'

- Det lyder lidt i min ører som om, at 'Luksusfældens' eksperter og parret er gået skævt af hinanden, og det er virkelig ærgerligt. For det er jo ikke meningen. Der var sat penge af i budgettet til at betale farfaren, men det var op til parret selv at oprette denne overførsel, og her er eksperterne og Julie og Daniel altså gået skævt af hinanden, siger holdet bag 'Luksusfælden' og uddyber:

- Lige netop med private kreditorer ser vi gerne, at det er parret selv, der foretager indbetalingerne. Vi kunne reelt set godt fratage dem alle deres rettigheder, når de underskriver fuldmagten. Men lige netop med private kreditorer, som for eksempel farfaren, vil vi ikke gå ind og lave faste indbetalinger hver måned, for det er lidt at fratage dem deres rettigheder, lyder svaret fra holdet bag 'Luksusfælden'.

- Generelt er det jo sådan med 'Luksusfælden', at det eksperterne kan vise en vej ud af det morads, de sidder i. Men derfra er det så op til deltagerne at vælge, om de vil følge de gode råd.

Slut med junk
Trods den dårlige oplevelse med 'Luksusfælden' er der heldigvis økonomiske forbedringer at spore hos parret fra Næstved. Julie og Daniel har fået bedre styr på økonomien - og ikke mindst hvad pengene bliver brugt til, fortæller Daniel:

- Det er faktisk slut med fastfood. Vi har kun spist det én gang i måneden, siden eksperterne var her i december og januar, siger Daniel til SE og HØR og tilføjer, at han har gjort en ihærdig indsats for at finde sig et fritidsjob, så SU-lånene kan ophøre.

LÆS OGSÅ: Trods million-gæld: Vil ikke bruge bus eller tog

- Jeg har søgt 11 jobs indtil videre, men desværre uden held indtil videre. Men jeg fortsætter med at søge, siger Daniel.

Imens har Julie fundet sin drømmeuddannelse: Hun er i gang med at læse til maler.

- Hun er rigtig glad for det, og det er så dejlig at opleve. Så alt i alt går det meget bedre, siger Daniel til SE og HØR.

Sponsoreret indhold