Reality2. februar 2024

Lea mistede stemmen i "X Factor": Brød sammen i tårer

En sangers værste mareridt blev til virkelighed for Lea Riber Klinge i "X Factor", men bag kameraerne var dramaet større, end seerne fik at se
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Trods Leas stemmeproblemer imponerede hende og Freja dommerne i stor stil.
 Video: TV 2

LÆS OGSÅ! BLACHMAN ÅBNER OP: KÆMPER MED ENSOMHED

Der var drama for alle pengene, da Lea Riber Klinge og veninden Freja indtog scenen til den sidste 6 Chair Challenge i årets "X Factor".

Næstvederen havde kort før sin optræden mistet stemmen og var ikke sikker på, at hun og Freja kunne gennemføre.

- Dagen starter vildt godt, fordi vi har en god generalprøve, hvor det hele kører, men 45 minutter senere kan jeg mærke, at jeg har ondt i halsen, fortæller Lea til SE og HØR.

En kombination af et dårligt tempereret ventelokale, intet overtøj foran kameraerne og en smule for megen snak fik sangaspiratens stemme til at kapitulere.

Selv om fik masser af hjælp fra de andre deltagere og produktionen med både te, honning og stresils, ville stemmebåndet ikke blive permanent bedre den dag.

Lea og Freja
Til daglig bor Lea og Freja sammen i Næstved.
 Foto: Lasse Lagoni/TV 2

- Jeg fik kort stemmen tilbage, men lige inden, vi skulle til at filme, var stemmen helt forsvundet. Der gik meget panik i den fra min side, indrømmer Lea.

Tårer bag kulissen

På skærmen tager Lea og Freja de vokale problemer i stiv om, men bag kameraerne var sandheden en anden.

- Jeg begynder at græde, og det, jeg er mest ked af, er, at Freja aldrig har sunget foran mennesker før, så jeg fik dårlig samvittighed, fortæller Lea, som dog fik masser af støtte fra Freja:

- Freja var så sød og tog mig i hånden og sagde, at så måtte vi ryge ud på det, og det kunne jeg ikke gøre for. Hun tænkte kun på mig.

Gymnasieveninderne var klar til at kaste håndklædet i ringen, men trods den manglende stemme imponerede pigerne Oh Land i så stor stil, at de fik en stol.

En stol, de bestemt ikke havde regnet med.

- Jeg gik i chok, da vi fik en stol. Det tænker jeg også, man kan se på mit ansigt. Jeg var lettet til at starte med, fordi jeg ikke havde kostet os, siger Lea.

Veninderne fra Næstved endte med at gå videre til bootcamp, hvor de skal kæmpe mod brødrene Anton og Viktor om Oh Lands enlige gruppeplads i liveshows.

Sponsoreret indhold