Reality27. januar 2022

Jesper Buchs datter afvist: Må ikke oprette egen virksomhed

I dagens afsnit af ”Løvens hule” afslører Jesper Buch, at hans datter, Fie Buch, ikke kan få lov at oprette virksomhed, selv om hendes far siger god for hende.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jesper Buch er en af Danmarks mest kendte forretningsmænd og investorer – blandt andet for sit iværksætteri og sin rolle i ”Løvens Hule”, hvor han i øjeblikket er på skærmen for syvende sæson i træk.

Alligevel er der myndigheder her i landet, som er i tvivl om hans viden og evner.

Det afslører løven i aftenens afsnit af det underholdende iværksætterprogram.

Her fortæller tre teenagedrenge, hvor udfordrende et bump på vejen det har været for dem at starte som selvstændige, fordi de er under 18 år. Så skal man i Danmark nemlig igennem Familieretshuset for at få lov.

- Jeg har også oplevet det med min datter, som gerne ville starte sin egen virksomhed. Der sad Familieretshuset faktisk og bremsede det, fortæller Jesper Buch og forklarer:

- De mente ikke, at jeg som værge var i stand til at vurdere, om den start-up, som hun ville starte … Det er sgu rigtigt. Min datter på 17 fik afslag igennem Familieretshuset, fordi de ikke mente, at jeg kunne vurdere, om den forretning var en, som kunne fungere.

Med-løven Christian Arnstedt bryder ud i et grin over den absurde fortælling.

- Det er rigtigt. Lige sket, siger Jesper Buch.

Oprettelse af virksomhed, når du er under 18 år

I Danmark er det muligt at starte eget firma, selv om man endnu ikke er myndig, hvis Familieretshuset giver tilladelse til det.

For at få dispensation kræver det blandt andet, at du er fyldt 15 år, og at en forælder eller værge sender en ansøgning til Familieretshuset.

Kilde: Legal desk

- Det synes jeg er ganske, ganske forfærdeligt. Specielt når jeg skriver under på: ”Den tager jeg”. De skal ikke bremse 17-årige hvalpe og hvalp-inder, siger Jesper Buch, der ligesom resten af investorholdet er enige om, at unge iværksættere skal hyldes.

Datteren, Fie Buch, har ”løst” problemet ved at lade sin partner stå som ejer og direktør for virksomheden. Når Fie Buch bliver 18, er planen ifølge Ugeavisen Kolding, at hun skal eje 50 procent af den.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jesper_buch_fie_buch_datter_klovn_premiere.png
 Foto: Dan Mariegaard

Udover Fie har Jesper Buch to yngre børn - Oscar og Olivia. Foto: Dan Mariegaard

Til avisen fortæller hun, at Jesper Buch har stået til rådighed med tips og tricks, ligesom hendes mor, der også arbejder med iværksætteri.

- Så det har været helt naturligt for mig, siger hun til avisen.

Sponsoreret indhold