Reality9. februar 2024

Janni Ree oplevede svigt på svigt fra sin første ægtemand: Dukkede ikke op til datterens fødsel

Den tidligere forsidefrue fortæller i podcasten "Skilsmissen" om, hvordan hun gang på gang oplevede store svigt fra sin ægtemand og faderen til hendes to børn
I podcasten erkender Janni Ree, at hun ikke bryder sig om at være alene, og derfor er mange af hendes parforhold da også blevet erstattet med et nyt.
I podcasten erkender Janni Ree, at hun ikke bryder sig om at være alene, og derfor er mange af hendes parforhold da også blevet erstattet med et nyt.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Janni Ree om Vedbæklund: Det er bedst for Karsten, vi bliver boende

I dag er Janni Ree, 53, gift med Karsten Ree, men det er bestemt ikke hendes første ægteskab.

I RADIO4-podcasten "Skilsmissen" er det en ærlig Janni Ree, der genkalder, hvordan hendes første ægteskab, hvor hun fik to børn, på ganske dramatisk vis både startede og sluttede.

Til vært Marie Sloma Qvortrup fortæller den tidligere forsidefrue, at hun længe havde været betaget af ham, der skulle blive hendes ægtemand, men at han giftede sig med en anden.

Derfor rykkede Janni da også videre og blev selv forlovet med en anden, men så fik hun nys om, at hendes crush var blevet single, og den rykkede hun så på – til trods for at hun var forlovet.

Janni ringede rundt til de steder, hvor hun vidste, han kom, og så sørgede hun for at stå det rigtige sted i en lårkort sag.

– Så røg vi hjem sammen, og jeg tror, der går præcis fem dage, og så henter han mig, og jeg pakker alle mine ting foran den forlovede, der står og kigger ud af vinduet, og så sidder han dernede på vejen og gasser op, og så flytter jeg med alle mine ting, og så er vi sammen fra den dag af, genkalder hun.

Gravid og ikke klar

Janni fortæller, at hun en måned efter bliver gravid, og hun betegner deres forhold som værende med "mange bump på vejen", og at man ikke bare sådan "lige tæmmede en playboy".

Det står for alvor klart, da Janni skal føde parrets andet barn, en pige. Her møder han slet og ret ikke op til fødslen, fortæller hun i podcasten.

– Da jeg skal føde, kimer min søster ham ned. Vi ved, han bor i en stor suite, og han tager ikke telefonen, og vi tænker: "Hvad laver manden? Han ved, hans kone skal føde", genkalder hun.

Mandens svigt er så stort, at selv jordemoderen siger fra, mindes Janni.

– Jordemoderen selv er så hidsig, så hun går ud til ham på fødegangen og siger: "Ved du hvad? Du kommer ikke ind".

Janni fortæller, at hun gang på gang oplevede store svigt fra sin mand:

– Alle de ting gjorde bare, at jeg ikke kunne tilgive ham.

Svært at løsrive sig

Janni kalder sig for "tryghednarkoman", og derfor var det også en proces for hende at komme væk fra sin mand. De bliver skilt, men i mange år er de sammen on/off, fordi han ifølge Janni får charmet hende tilbage:

– Det at være en familie betød rigtig meget for mig. Jeg ville ikke skilles, når børnene var små i hvert fald. Man vil jo gerne være den her familie, hvor børnene kan sige, at de er sammen med far og mor. Det, tror jeg, mange har en idé om, at sådan skal det være, forklarer hun.

Det er først, da hun forelsker sig i en anden mand, at hun tør tage springet, og Janni erkender da også i podcasten, at hendes frygt for at være alene gør, at hun ender i at hoppe fra parforhold til parforhold.

Du kan lytte til hele podcasten med Janni Ree hos RADIO4.

Sponsoreret indhold