Reality18. april 2023

Husker du Sidney Lee og dødsdruk-videoerne? Det hele var fake

Det så i den grad ud til at være ægte, når det nu afdøde realityikon bællede flere flasker sprut på få minutter
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
SE og HØR interviewede Sidney Lee for sidste gang ved Reality Awards i marts 2022.
 Video: Aller TV

I dag har tredje og sidste afsnit af TV 2 Echo-dokumentaren “Sidney”, hvor realityikonet Sidney Lees stemme er genskabt ved hjælp af kunstig intelligens, premiere.

Venner og familie sætter ord på Sidney Lees storhed og fald gennem realitykarrieren. Og på et tidspunkt, hvor tv-eksponeringen er væsentlig mindre for Sidney, begynder han at dele diverse drukvideoer på de sociale medier.

Her bunder realitylegenden således adskillige flasker sprut på få minutter – og deler videoerne med fans og andre interesserede.

Det viser sig dog imidlertid, at det hele var skuespil:

– Den første video han lavede, der eksploderede det. Jeg tror også, det kom bag på ham, hvor stort det lige pludselig var, fortæller ekskæresten Mary-Ann Holm i tredje og sidste afsnit af “Sidney”-dokumentaren og uddyber:

– Han drak en flaske eller to – og jeg tror også, han var oppe på tre på et tidspunkt – på ingen tid.

Sidney Lee døde den 16. maj 2022 og blev 43 år gammel.
Sidney Lee døde den 16. maj 2022 og blev 43 år gammel.
 Foto: Søren Jul Lamberth

De vilde dødsdrukvideoer var rasende populære. Og Sidneys genskabte stemme fortæller da også i dokumentaren, at mere end en halv millioner mennesker så den første, hvor han umiddelbart drak store mængder hård spiritus på noget nær et øjeblik.

I virkeligheden var det dog ikke, hvad der skete:

– Det var jo fake. Vi havde skruet et lille hul oppe i proppen, og så havde han hældt alkoholen ud, og så havde vi fyldt noget i, der lignede, fortæller Mary Ann.

– Han var helt oppe at køre over det – han syntes, det var så skægt.

Et helt andet liv

I sidste episode af dokumentaren er også familiens stolthed over Sidney Lee i fokus.

Realitystjernens forældre ønskede, at deres elskede søn skulle have sig en uddannelse. Men Sidney valgte i stedet at satse alt på realitylivet.

Efter Sidneys alt for tidlige død – og i forbindelse med tilblivelsen af dokumentaren – har familien for første gang valgt at stille op til interview. Og mor Bente fortæller da også, at hun nu er klar over, hvilken uddannelse hele Danmarks realityikon fik:

– Hele denne her sorgproces den har gjort, at jeg nu er parat til det. Og efter hans død så tænker jeg “måske var hans uddannelse at blive Sidney Lee”. Det var det, fortæller moren, der også sætter ord på, hvor stolt hun er af sin nu afdøde søn.

Dokumentaren ”Sidney” kan ses allerede nu på TV 2 Play, mens tredej og sidste afsnit ruller over skærmen tirsdag den 25. april på TV 2 Echo.

Sponsoreret indhold