Reality10. oktober 2022

Her er de imponerende "fupkager" fra "Den store bagedyst": - Det var genialt

En torsk i avispapir, en flæskesteg med tilhørende brun sovs og en æggekage med purløg og bacon – kun fantasien satte grænser, da deltagerne i bageprogrammet skulle imitere andre madretter end lige dem, der almindeligvis findes i det søde køkken.
Deltagerne skulle i denne uge dyste i såkaldte illusionskager - og det fik de gjort med stor succes
Deltagerne skulle i denne uge dyste i såkaldte illusionskager - og det fik de gjort med stor succes
 Foto: DR

Advarsel: Artiklen her indeholder spoilers, så har du endnu ikke set lørdagens "Bagedyst"-afsnit, og vil du ikke have kagerne afsløret, så læs ikke videre.

Det ligner en stor ost. Liggende på et tapasbræt med dertilhørende sorte oliven, små chorizoer og sortfodsskinke. Men serverer du denne form for charcuteri i stearinlysets skær, skal du måske lige advare din date – også selvom smagen ag kage vel som regel er en glædelig overraskelse.

For intet er, som det ser ud i denne lørdags afsnit af ”Den store bagedyst”.

Deltagerne fik nemlig til opgave at skabe såkaldte ”illusionskager”, da mesterbagerforklædet skulle sikres i denne uge. Altså kage, der giver sig ud for at være alle mulige andre madvarer.

Narrede vennerne

Det var især den friskfangede torsk, der fik dommerne – herunder Markus Grigo – til at måbe.

– Det var genialt, at Jasper pakkede sin torsk ind i avispapir. Det er en lille detalje, men det gjorde, at helhedsindtrykket bare sad i skabet, og den fisk pludselig så spillevende ud, forklarer Markus Grigo ifølge DR, før han fortsætter:

– Jeg viste et billede af den til nogle venner, og deres reaktion var: "Hvem har fanget den?", så præsentationen sad altså lige i øjet. Det er ikke nødvendigvis det sværeste, jeg har set i Bagedysten rent teknisk, men helt klart noget af det vildeste.

Se de vanvittige illusionskager herunder:

"Bagedyst"-deltagernes fupkager

Sponsoreret indhold