Reality20. august 2023

Gustav Salinas ejer lejligheder for millioner: Boligkonge

I dag ejer muskelbundtet ni lejligheder og et sommerhus, som alle lejes ud. – Hvis der lige pludselig kom en finanskrise, så ville jeg være på røven. Men så længe jeg betaler af på gælden, går det
Gustav Salinas
Gustav Salinas, 33, er langsomt men sikkert blevet en gedigen boligkonge med boliger på Islands Brygge, Frederiksberg, København K og andre steder.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas afslører særlige tilbud: Overvejer at sælge firmaet

Han er kendt for sin deltagelse i realityprogrammer, sit sunde slik og en overordentlig veltrænet krop.

Men historien om Gustav Salinas er også historien om en boligkonge in spe. For han har siden 2009 langsomt opbygget en gedigen portefølje af boliger.

Gustav Salinas
Realitystjernen er nok landets mest veltrænede boligkonge.
 Foto: Privat

I dag ejer han ni lejligheder og et sommerhus, hvilket bringer hans ejendomsbesiddelser op på et stort millionbeløb.

– Jeg begyndte under finanskrisen i 2009, hvor jeg købte min første lejlighed. Jeg tror, jeg købte min første andelslejlighed for 700.000 kroner, og så gik der nogle år, og så var den næsten 2,5 mio. kr. værd. Så jeg har jo været heldig, fordi jeg startede, da markedet var langt nede, fortæller Gustav til SE og HØR.

Sideløbende med gevinsten på den første lejlighed, tjente han også gode penge andre steder.

Gustav Salinas
En af Gustavs lejligheder ligger i siloen på Islands Brygge.
 Foto: Privat

– Samtidig tjente jeg gode penge på at lave tv, barjobs, foredrag og bøger, så jeg havde jo også nogle gode muligheder. Jeg investerede det meste af det, jeg tjente. Og så er boligerne steget, forklarer han og giver et godt råd til andre:

– Den største fejltagelse er, at folk køber en dyr bolig til dem selv. Men det er ikke et aktiv, når du selv bruger det.

Lever med risiko

En af måderne at holde omkostningerne nede er ved at istandsætte håndværkertilbud og dermed lynhurtigt gøre dem mere værd.

Gustav Salinas
En af de mange lejligheder set indefra.
 Foto: Privat

Forretningsmodellen er simpel: Gustav låner penge i banken til en lejlighed, hvorefter han lejer den ud, så lejen betaler afdraget til banken, ligesom der også er overskud efter betalingen til banken.

– Og så har jeg jo ventet, til de er steget, så jeg kunne låne mere, siger han og erkender, at der er en potentiel risiko ved projektet:

– Hvis der lige pludselig kom en finanskrise, så ville jeg være på røven. Men så længe jeg betaler af på gælden, går det.

Gustav Salinas
Gustav køber gerne håndværkertilbud og sætter dem efterfølgende i stand.
 Foto: Privat

Pause i indkøb

Selv om de fleste vil mene, at det er vildt at eje så mange boliger, så ser Gustav lidt anderledes på det.

– Jeg ved ikke, om det er mange. Jeg kender også nogen, der har 500, siger han med et grin.

Gustav Salinas
Et enkelt sommerhus er med i porteføljen.
 Foto: Privat

Det dårlige rentemiljø har dog gjort, at det er lang tid siden, at han har sat sin underskrift på et skøde.

– Lige nu holder jeg pause. Det har jeg gjort de sidste to-tre år, fordi renten er steget så meget. Så længe renten er så høj, kan det ikke løbe rundt, slår Gustav fast.

Om han stadig investerer i fast ejendom om 20 år, ved han ikke. Men sikkert er det, at han altid vil søsætte nye forretningseventyr.

– Jeg kunne godt finde på at lave flere forretninger. Jeg kan lide at lave nye ting. Jeg var faktisk lige ved at lave virksomhed med hundesnacks. Folk gik amok over, at jeg gav min hund kyllingepølser, så derfor ville jeg lave det. Men jeg lovede min ekskæreste, at jeg ikke kastede mig ud i nyt, lyder det fra realitystjernen.

Sponsoreret indhold