Reality 30. september 2021

Free Britney-høring: Nu beslutter en dommer, om værgemålet skal afsluttes

Free Britney: I aftenens høring skal en dommer beslutte, om Britney Spears' far skal fjernes som værge - og hvorvidt hele arrangementet om formynderskab skal afsluttes.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

SENESTE: Nu har dommeren talt

I aften klokken 22.30 dansk tid sker det: Der er høring om formynderskabet af Britney Spears.

Det er tre måneder siden, stjernen for første gang talte ud til offentligheden om de sidste 13 år, hvor hun med egne ord har levet under et krænkende og udnyttede formynderskab med sin far, Jamie Spears, som far.

I juni kunne den 39-årige popstjerne fortælle domstolen, at hun følte sig både udnyttet og misbrugt i værgemålet, og at hun ønskede at gøre sig fuldstændig fri af sin far.

- Jeg tror i sandhed på, at det her værgemål er korrupt. Det er mit ønske og min drøm, at det skal slutte, lød det fra Britney, der talte uafbrudt i 24 minutter.

Siden har Britney Spears fået lov at hyre sin egen advokat til sagen, ligesom både den bank, der styrede hendes økonomi, samt hendes manager har trukket sig.

Stjernen er også blevet forlovet med sin kæreste, Sam Asghari. Noget, hun ellers gav udtryk for, at hun ikke måtte under værgemålet: Gifte sig og få børn.

I aften begynder næste høring, hvor vi måske får svar på, om nogle af de andre ændringer, sangerinden har ønsket, kommer til at finde sted. For eksempel suspenderingen af hendes far som formynder.

SENESTE: Nu har dommeren talt

Mangler der en mentalundersøgelse?

Britney Spears' nye advokat, Mathew S. Rosengart, arbejder for at fjerne Jamie Spears som værge dette efterår. Han har allerede sagt, at han gerne vil træde tilbage, men det er endnu ikke sket. Jamie har fortsat sit formynderskab, og Britney har endnu ikke officielt søgt om at få afsluttet det. (Ifølge den nyeste dokumentar om sagen, Netflix-dokumentaren "Britney Vs. Spears", gjorde hun det dog i begyndelsen af 2008 og 2009.)

- Hver dag, hvor Hr Spears klynger sig til sin stilling, er endnu en dag med kvaler og skade for hans datter, siger Mathew S. Rosengart.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: MEGA

Britney Spears og hendes forlovede, Sam Asghari. Foto: MEGA

Tidligere på måneden søgte Jamie Spears' advokater dog om at afslutte værgemålet, selv om de før har fastholdt, at formynderskabet var både frivilligt og nødvendigt.

Eksperter mener dog ifølge New York Times, at det er usandsynligt, at værgemålet afsluttes uden først at få en mentalvurdering af Britney.

I sidste uge kom det frem via hendes advokat, at hun giver fuldt samtykke til at afslutte formynderskabet, men at hun bør få en midlertidig værge til at tage over fra faren, indtil værgemålet er helt afsluttet her i efteråret.

Jamie Spears mener dog, at retten skal fokusere på at få afsluttet formynderskabet - ikke på at få ham afløst.

Hvad der kommer til at ske nu, skal dommer Brenda Penny afgøre i aftenens høring, der begynder klokken 22.30 dansk tid. Vi følger selvfølgelig sagen på sh.dk.

SENESTE: Nu har dommeren talt

Sponsoreret indhold