Forsidefruer10. november 2020

Janni Ree blander sig: - Mit hjerte græder

Alle mink skal dø – ”hurtigst muligt”. Sådan lød det fra landets statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag sidste uge. Nu blander Janni Ree sig i debatten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Årsagen til de mange minkaflivninger i Nordjylland skyldes en muteret coronavirus, den såkaldte Cluster 5-virus, som i første omgang er fundet hos mink - men også hos en håndfuld mennesker.

På nuværende tidspunkt viser det sig, at der er begået en fejl i sagen om aflivning, og at Fødevarestyrelsen slet ikke har lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet. Det er nemlig kun smittede besætninger af mink – samt mink i omegnen af otte kilometers radius – man kan beordre slået ned.

Men det er ikke dét, der i det nyeste blogindlæg, som er navngivet "Katastrofe", fra den 50-årige ”Forsidefruer”-stjerne Janni Ree, er i fokus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/janni_ree2.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

Foto: Søren Juul Lamberth

Det nemlig er måden, dyrene bliver behandlet:

- Mit hjerte græder, alle fortjener en værdig død. Det er ikke kun syge mink, men også raske mink, der nu skal af med pelsen, skriver Janni Ree blandt andet i indlægget.

Det er ingen hemmelighed, at Janni Ree har mere end blot en forkærlighed for dyr. Og minksagen ligger således i den grad den garvede tv-personlighed på sinde:

- Grundet Covid-19 har jeg selvfølgelig forståelse for, at folkesundheden kommer først, men det skal aldrig være på bekostning af en pinefuld aflivning.

- Jeg er glad for at dyrene får fred, og at de ikke skal sidde i små bure mere. Vi lever i en verden med fokus på bæredygtighed, hvor der samtidig findes mange alternativer til at klæde sig varmt og eksklusivt, uden at det er på bekostning af uskyldige dyr, som skal lade livet.

Selv om Janni Ree ser alvorligt på den smitsomme coronavirus, der på nuværende tidspunkt fortsat spreder sig som steppebrande verden over, er det altså tydeligt, at hendes hjerte bløder over netop den brutale måde, som de mange mink bliver aflivet på.

Og det har fået en til at gøre noget helt særligt:

- Jeg har her til aften tændt lys for de kære mink og de glemte ræve, som også bliver aflivet i dag, skrev Janni Ree afslutningsvis på sin blog mandag.

Sponsoreret indhold