Reality18. juni 2020

Følsom Philip May: - De var ligeglade med vores liv

Reality-veteranen Philip May stod frem i TV 2-programmet "Operation X: Fejlskud i Forsvaret" og fortalte om en forfærdelig sag, hvor han under en øvelse mistede to soldaterkammerater. Nu uddyber Philip over for SE og HØR, at han føler, at de øverste chefer i Forsvaret var ligeglade med hans og kammeraternes liv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190328_wen_-_tv3_194_0.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

I TV 2-programmet "Operation X: Fejlskud i Forsvaret" kunne man for første gang se Philip May i en langt mere seriøs rolle, mens han var på skærmen.

Det afslørende program med Morten Spiegelhauer i spidsen har i denne omgang fokus på Forsvaret, og de afslører, at der har været en lang række fejl på både våben og ammunition benyttet af danske soldater.

En af de danske soldater er Philip May. Kort før en udsendelse til Afghanistan er "Paradise"-fyren på militærøvelse i Oksbøl, hvor en mortergranat eksploderer og slår to af hans kammerater ihjel.

- Det er aldrig sjovt at tale sådan en traumatisk oplevelse i gennem – især ikke på den her måde. Men det er noget, man bliver nødt til, og det skal gøres, hvis man gerne vil kæmpe for en god sag, siger Philip til SE og HØR og fastslår, at det er hans pligt:

- Det er det mindste, jeg kan gøre, hvis jeg vil have noget retfærdighed ud i den her verden.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190119_dm_reality_awards_2020_115.jpeg
 Foto: Dan Mariegaard

Det er sådan her, vi er vant til at se Philip May. Feststemt og smurt ind i sprut (Foto: Dan Mariegaard)

Philip bærer en stor rolle i det afslørende afsnit af "Operation X". Og selv om programmet retter stor kritik mod Forsvaret, så har reality-bossen masser af gode minder fra sin gamle arbejdsplads.

- Heldigvis er Forsvaret en stor arbejdsplads, og jeg vil aldrig tale dårligt om Forsvaret, og jeg har haft nogle sindssygt gode år derinde, slår Philip fast.

Ligeglade med vores liv

Selv om Philip ikke har tænkt sig at kritisere Forsvaret direkte, så lægger tv-kendissen ikke skjul på, at der foregår ting inden for Forsvaret, som både gør ham frustreret og ked af det.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/paradise_hotel_praemiere_259_2sl9067.jpg.jpeg
 Foto: Søren Lamberth

Philip er til daglig kærester med Simone Hvenegaard, som ligesom ham selv har været med i "Paradise Hotel" (Foto: Søren Lamberth)

Programmet har i den grad fået Philip til at tænke tilbage på sin tid i Forsvaret - og i særdeleshed den ulykke, hvor han mistede to af sine venner, mens han selv lå blot få meter væk.

- Man tænker tilbage og er helt målløs. Det virker jo bare som om, at de (cheferne i Forsvaret red.) bare er ligeglade med vores liv. Det gør selvfølgelig ondt, siger Philip.

Selv om denne tv-optræden er i en noget anden genre, end man er vant til at se Philip, så har den normalt så energifyldte fyr fået masser af ros for sin tv-optræden i "Operation X".

- Jeg har fået virkelig gode reaktioner, og det var noget, som jeg virkelig frygtede, før jeg var. Det er jo meget ude af min comfortzone at være med i sådan et program, slutter Philip af.

Du kan se "Operation X: Fejlskud i Forsvaret" på TV 2 Play

Sponsoreret indhold