Familien fra Bryggen21. september 2017

Tre hackere sigtet: Stjal intime billeder af Linse Kesslers bryster

Tre formodede hackere fra Litauen er anholdt og sigtet for at stå bag et omfattende hackerangreb mod en plastikkirurgisk klinik tilbage i april. Her stjal de 25.000 patientjournaler med intime før- og efterbilleder. Blandt de hackede var ”Familien fra Bryggens” Linse Kessler samt Mia Koletzsky, kendt fra Kanal 4-programmet ”Mig og min mor”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/linse-kessler_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Politiet i Litauen er kommet et skridt nærmere opklaringen af det omfattende hackerangreb, der tilbage i april ramte et af landets største plastikkirurgiske klinikker, Groio Chirurgija.

Nu har de litauiske myndigheder hvert fald oplyst, at de har anholdt tre formodede hackere fra hackergruppen Tsar Team.

Det skriver BT.

De tre hackere er nu sigtet for at have stjålet 25.000 patientjournaler med før- og efterbilleder, personnumre og andre private oplysninger fra patienter over det meste af Europa.

Selv om hackerangrebet ramte en litauisk klinik, har sagen trukket tråde hele vejen til Danmark – 1.600 danskere blev således ofre for hackerangrebet, blandt andre ”Familien fra Bryggens” Linse Kessler samt Mia Koletzsky, kendt fra Kanal 4-programmet ”Mig og min mor”.

Begge har fået lavet bryster på den plastikkirurgiske klinik Groio Chirurgija.

I dag er Mia Koletzsky lettet over, at de tre formodede hackere er anholdt:

- Jeg er bedøvende ligeglad med, om de ser mine flotte billeder eller mine hængte sokker fra før operationen. Men jeg synes det er ubehageligt, at de har været inde og lure i journaler, hvor der også står ting om tidligere sygdomme og medicin, man tager. Det er ikke rart at tænke på. Derfor er det jo skidefedt, at de måske har fanget dem, der stod bag, men jeg skal altså ikke have lavet noget hos dem igen, siger Mia Koletzky til BT.

Kort efter hackersagen kom frem, valgte Linse Kessler selv at offentliggøre fire billeder fra sin journal, som hackerne skulle have fået fingrene i.

Linse Kessler - billeder fra hendes liv

- Jeg er faktisk okay med at være hacket. Det tager jeg ikke så højtideligt. Men jeg synes, det er luset, det er lamt, tamt og tarveligt, fortale Linse Kessler dengang til TV 2 og tilføjede:

- Det er bare mine bryster og mit ansigt. Det er der ikke så meget hemmeligt i.

Efter hackerangrebet forsøgte hackergruppen Tsar Team at afpresse de ramte for beløb så store som 15.000 kroner. Luxuskirurgi, et dansk selskab der sender danskere til den hackerramte klinik, fortæller til BT, at flere danskere desværre faldt i.

- Vi har desværre nogle kunder, som har valgt at betale hackerne for at få deres journaler slettet, og det er noget rigtig skidt at gøre. For det første så blev det ikke fjernet, og for det andet så åbner man en forretning for hackerne, konstaterer Michael Dalgaard, direktør i Luxuxkirurgi, til BT.

Sponsoreret indhold