Reality10. marts 2021

Emilie Hoffman åbner helt op: Udsat for seksuelle overgreb

"Paradise Hotel"-deltageren Emilie Hoffmann taler nu ud om et stort trauma fra sin barndom. Da hun var bare 13 år blev hun udsat for seksuelle overgreb, og her ti år efter fik hun et voldsomt flashback, som nu gør, at hun åbner op om det hjerteskærende traume.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For fire måneder siden var "Paradise Hotel"-deltageren Emilie Hoffmann til en fest, som hun sjældent kommer til at glemme. Det er dog ikke festens kvalitet, som gør den uforglemmelig.

Da den 23-årige realitystjerne stod omringet af venner, blev hun pludseligt ramt af et ti år gammelt traume, som hun aldrig har fortalt nogen som helst om. Hun har været udsat for seksuelle overgreb.

Emilie har åbnet op om det hårde emne på sin Instagram-profil, og over for SE og HØR fortæller hun nu både om overgrebene og om, hvorfor hun vælger at tale ud nu.

De seksuelle overgreb skete, da Emilie var 13-14 år gammel. De blev begået af en person, som havde en tæt relation til hende. I interviewet vil der ikke blive gået i detalje om den person eller overgrebene. Til gengæld fortæller hun ærligt om, hvorfor det nu kommer frem.

- Nu har det været en hemmelighed for mig i 10 år, og det har været svært at gå med. Men efter jeg er blevet ældre og har taget en uddannelse som social- og sundhedsassistent, er det kommet meget frem for mig, og jeg har svært ved at lægge låg på, forklarer Emilie til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emilie_hoffmann.jpg
 Foto: Søren Lamberth

Emilie blev kendt, da hun medvirkede i den seneste sæson af "Paradise Hotel", hvor hun nåede hele vejen til finaleugen, hvor hun var en del af juryen (Foto: Søren Lamberth)

Der er et væld af grunde til, at Emilie har holdt overgrebene hemmelige for alle. Nu er det ude, og det har været en overvældende oplevelse for hende.

- Det er meget nemmere at have for sig selv, fordi det er hårdt at tage fat på. Jeg har virkelig haft det skidt og været sygemeldt fra mit arbejde i flere uger, da det ligesom kom frem igen for fire måneder siden, fortæller hun.

Hårdt, men godt

Beslutningen om at tale åbent og ærligt om de seksuelle overgreb, hun blev udsat for, tog Emilie i samråd med sin læge, som var den første, hun gik til. Herefter åbnede hun op over for sin familie.

- Det hårdeste var at sige det til min mor. Især fordi hun kunne føle, at hun kunne have gjort noget for at forhindre det. Hvilket hun ikke kunne overhovedet, siger Emilie.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emilie_hoffman_m.jpg
 Foto: Mikkel Laumann/M!

Foruden sin medvirken i "Paradise Hotel" har Emilie også været model for blandt andet magasinet M! (Foto: Mikkel Laumann/M!)

Det har dog ikke kun været en byrde at åbne op om de barndomstraumer, som nu er kommet tilbage.

- Det har været en befrielse for mig at komme ud med det. Jeg sagde også til min mor, at jeg ikke vil have, at det skal være en hemmelighed i vores familie, forklarer Emilie og fortsætter:

- Det skal ikke pakkes ind, og man skal kunne snakke om det. Det er for min egen skyld, fordi jeg føler, at jeg kan tage kontrollen over det.

Slut med værnepligt

Efter sin deltagelse i "Paradise Hotel" har Emilie fået en enorm følgerskare på især Instagram. Her har hun også mødt stor opbakning.

- Det har været enormt dejligt og befriende, jeg har kun mødt opbakning. Det har været rart at snakke om, fordi jeg føler, at folk kan forstå mig bedre, lyder det fra Emilie.

Du kan se Emilie forklare om overgrebene og sine beslutninger her:

Artiklen fortsætter under videoen...

Da paradisoen fik flashbacks fra de traumatisk overgreb var hun værnepligtig i Beredsskabsstyrelsen. Det fik dog en ende før tid.

- Jeg var der i to en halv måned, og jeg kæmpede med mit derinde. Både det i værnepligten og det jeg har ved siden af på det personlige plan, forklarer Emilie og fortsætter:

- De har virkelig prøvet at gøre rigtig meget for mig. Men jeg var på en stue med syv piger, som var virkelig søde, men det var bare umuligt at finde ro.

Emilie fortæller yderligere, at hun er enormt stolt og glad for sit ophold i Beredsskabstyrelsen, selv om hun ikke gennemførte værnepligten. Hun forsikrer, at alt og alle omkring det har taget sig godt af hende.

Sponsoreret indhold