Reality15. december 2023

Elvira Pitzners far lægger pres på politikerne: De bør stille ultimative krav

Mens Katerina Pitzner kæmper i Dubai, lægger Hans Helmgaard Kristiansen pres på politikerne herhjemme. Han vil have en dato for afklaring
Elvira Pitzner-sagen er gjort til morsomheder på P3.
Elvira Pitzner-sagen trækker ud. Nu lægger hendes far Hans Helmgaard Kristiansen pres på politikerne.
 Foto: Dan Mariegaard

Fremtiden for Elvira Pitzner har været usikker, siden hun den 30. november blev anholdt i Dubai.

Hendes eks Milad Saadati havde anmeldt hende for utroskab, og siden har myndighederne i ørkenstaten inddraget diamantdatterens pas, mens politiet efterforsker sagen.

I går var hendes far Hans Helmgaard Kristiansen mødt op i Det Udenrigspolitiske Nævn, hvor Elviras sag i går var på dagsordnen, i håb om at kunne lægge pres på politikerne.

Ekstra Bladet talte med ham.

- Jeg mener, der fra politisk side bør stilles et ultimativt krav med en dato for afklaring af Elviras sag, siger han til avisen og fortsætter:

- Vi skal ikke bare vende den anden kind til og acceptere et diktatur, der anvender sharialov og dermed underkender kvinders rettigheder og ikke vil acceptere homoseksualitet.

Han kritiserer desuden Udenrigsministeriets rejsevejledninger for at være for overfladiske, når de blot skriver, at Dubai er et konservativt muslimsk land.

For han mener, det er for svært at gennemskue, hvad det rent faktisk dækker over, og de færreste danskere, herunder hans datter, har sat sig ind i Sharialoven.

Er hjælpen nær?

Indtil videre er der ikke kommet megen afklaring i sagen. Elvira og fortsat strandet i Dubai, hvor hun har fået støtte og selskab af sin mor Katerina Pitzner.

I går eftermiddag gav hun en status på hele situationen i et opslag på Instagram.

- Er vi i virkeligheden alene, når det kommer til stykket?, indleder hun.

Det spørgsmål stiller hun, fordi hun først to dage efter anholdelsen finder ud af, at hendes datter sidder fængslet små 7000 km væk.

- Så nu sidder vi her stadig. Det betyder i skrivende stund 15 dages tilbageholdelse og en usikker måske uhyggelig fremtid hængende over hovedet, fortsætter hun.

Diamantdronningen og hendes datter er i daglig kontakt med det danske konsulat i Dubai, og fornemmelsen er, at konsulatet gør alt, hvad der står i deres magt for at hjælpe Elvira.

- Men hvilken magt og indflydelse har de danske myndigheder egentlig i et land som Dubai? Har de overhovedet noget at skulle have sagt? Og hvis de har, hvad skal der så til for at bruge den indflydelse, spørger hun.

Lige nu sidder de på dag 16, og modet synes ved at slippe op.

- Hvor ville det være rart at vide, hvor vi står, i stedet for at blive ved med at håbe på, at hjælpen kommer. For hvad hvis den ikke gør?, slutter hun af.

Sponsoreret indhold