Divaer i junglen25. april 2018

Janni Ree: - Min far vil gerne dø nu

Janni Rees kræftsyge far har ikke spist i 18 dage, er for svag til at blive flyttet og har ganske kort tid igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/janni-ree-25042018.jpg
 Foto: All Over Press

Den ellers sprudlende realitydeltager og blogger Janni Ree er ulykkelig i denne tid.

Hendes 70-årige far, Allan, ligger for døden af leverkræft, og Janni og resten af familien kan reelt kun se til, mens hans liv lige så stille rinder ud.

Han har været ramt af leverkræft i fem år.

Den seneste uge har han været indlagt indlagt på Bispebjerg Hospital, og han har ikke langt igen, fortæller Janni Ree til SE og HØR.

Allerhelst ville Janni have en plads til ham på et hospice, hvor han kunne tilbringe sine sidste dage.

Det skriver hun om i et blogindlæg.

- I min optik burde alle mennesker have mulighed for at tilbringe deres sidste timer i stille rolige og trygge omgivelser sammen med deres kære. Derfor er det uforståeligt for mig, at der findes så få Hospice-pladser i Danmark.

- Min far ligger lige nu på et hospital , hvor et dygtigt personale plejer ham, men efter som det er en hospitalsafdeling, der plejer folk og helbreder dem, er det ikke det et døende menneske har brug for. - Derfor er det en menneskeret at kunne få lov til at være et sted i fred og ro, og ikke et sted hvor personalet i virkligheden skulle bruge deres ressourcer på anden vis. Min far har behov for at være et sted, hvor personalet kan hellige sig, det at pleje et døende menneske, og give det fred på den rigtige måde, skriver Janni. Hun fortæller til SE og HØR, at det er en meget omstændelig proces at få en plads på et hospice, og det selv om man er klar til at betale for et ophold på et privat hospice. - Det skal gå gennem egen læge, og der er meget få pladser, og så kan man komme på venteliste, men det hjælper jo ikke meget, hvis det er nu, man skal dø, siger Janni til SE og HØR. Og for hendes far er det faktisk nu for sent at komme på hospice eller for den sags skyld at blive flyttet hjem til hende og Karsten Ree. - Vi har lige fået at vide i dag (onsdag, red.), at han er for svag til at blive flyttet over på en anden afdeling på Bispebjerg Hospital, så nu er det for sent, selv om der skulle have vist sig en mulighed, siger Janni Ree til SE og HØR.
https://imgix.seoghoer.dk/janni-far-karsten.jpg

Jannis far, Allan, sammen med Janni og Karsten i Afrika for få år siden. (Foto: All Over Press)

I mere end ti dage før han blev indlagt kunne hendes far ikke længere indtage fast føde, og han drak kun ganske lidt væske. - Han var ved at blive kvalt, både når han spiste og drak, og lægerne kunne heller ikke få en sonde ned i halsen på ham, men nu har de fundet en måde at give ham noget protein, siger Janni, der er ved at græde når hun taler om sin døende far. - Selv om han er svækket og ikke kan tale, har han haft kræfter nok til at hive slangerne ud af kroppen flere gange. Han vil gerne dø. Da han stadig kunne hviske, bønfaldt han os om at få lov til at komme hjem og dø i sin lejlighed på Østerbro. Når vi er på besøg græder han, og så må vi tørre tårerne væk, siger en knust Janni Ree til SE og HØR.

Janni: - Det er mega-hårdt

Og hendes far er meget svækket nu. - Hans organer er så småt stået af, og han er helt gul. Han har fået tappet ti liter væske fra bughulen, og det har også været et pres for ham ikke at kunne komme af med det. Han er på morfin og stesolid og får også noget for tanke-mylderet, for det er jo forfærdeligt at være fanget i sin egen krop uden at kunne tale og give udtryk for, hvordan han har det. Han vil bare gerne dø, men aktiv dødshjælp er jo forbudt, men det er jo forfærdeligt for os at overvære ham ligge der. Det er mega-hårdt, og vi græder hele tiden, og selv Karsten, som er en voksen stærk mand, er også stærkt berørt af situationen, siger Janni til SE og HØR. Lægerne har ikke kunnet sige noget nærmere om, hvor lang tid hendes far har igen. - Lige nu giver de ham jo noget, så han bliver holdt i live. Hvis han ikke fik de ting, ville han ikke klare den, men man slår jo ikke et menneske ihjel. Det er jo det, der er så ambivalent. Man står med et menneske, som man elsker, som kigger på os og siger 'få mig væk herfra, lad mig dø nu', og man kan ikke gøre noget, og på den anden side vil man også gerne beholde ham - bare lidt endnu, siger Janni Ree om sin døende far til SE og HØR.

Sponsoreret indhold