Reality12. september 2017

Den store vægtkamp: - Sådan går det Sabine i dag

Sabine røg tilbage til sine gamle vaner efter 'Den store vægtkamp', men er på rette vej igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den-store-vaegtkamp-sabine-t.jpg
 Foto: TV3

Sabine på 25 år fra Kalundborg røg ud af aftenens afsnit af 'Den store vægtkamp'.

Hun vejede ind til 126,5 kilo da programmet begyndte og tabte i løbet af to uger 2,8 kilo.

Men hun var den, der havde tabt sig mindst procentuelt efter to uger og måtte dagen efter Sarah-Emilie forlade programmet.

Den store vægtkamp: - Det er mega-øv!

Hun var selvfølgelig ærgerlig.

- Det er mega-øv, sagde hun, men lovede at komme tilbage til finalen 3,5 måneder efter i en slankere udgave.

- I skal bare være glade for, at jeg røg ud allerede nu, så jeg ikke kan slå jer senere, sagde Sabine, der har kæmpet med overvægt hele livet og af sin mor blev kaldt 'Michelinmanden'.

Umiddelbart efter, at Sabine røg ud, var hun på ferie i London og her holdt hun kostplanen fra Diætisthuset.

- Og det er jeg egentlig stolt over, siger Sabine til SE og HØR her hvor vejning og kameraerne er kommet lidt på afstand.

Dagligdagen ramte

Men to-tre uger efter, at hun måtte forlade konkurrencen røg hun af diverse årsager tilbage til de gamle vaner.

- Dagligdagen ramte, og jeg kunne ikke få det til at hænge sammen, og jeg kom til at spise ret usundt og røg faktisk helt tilbage til mine gamle vaner, siger Sabine, der er tilbage på sin gamle startvægt minus et par hundrede gram.

Under alle de forskellige test, da kameraerne rullede, gennemførte hun samtlige øvelser - også selv om hun var bagud i forhold til de andre, og den overlevelsesevne har hun taget med sig i dag.

- Jeg er ikke slået ud. Jeg har fundet ud af, at min krop ikke kan håndtere, at jeg giver den en chokbehandling, hvor jeg lægger mine kostvaner helt om fra den ene dag til den anden og samtidig begynder at træne helt vildt. Jeg tager i stedet små skridt og får de gode vaner tilbage, men det skal ikke være det hele på én gang, men én ting af gangen, siger Sabine til SE og HØR.

Hun kan godt mærke, at hun havde det bedre, da hun trænede regelmæssigt, men det skal være i hendes eget tempo og med det lange stræk for øje.

Ingen undskyldning for ikke at komme i gang

Hun er meget glad for at have været med i programmet.

- Jeg har fået rigtig meget ud af det. Jeg har været til diætist mange gange før, men denne gang har jeg taget det rigtig til mig. Før har jeg tænkt, at jeg slet ikke måtte få sukker, men nu fokuserer jeg i stedet på at få et passende antal kalorier gennem et passende antal måltider og straffer ikke mig selv, siger Sabine.

Samtidig er hun glad for alle hjælpemidlerne, som hun har fået stillet til rådighed af sponsorer i form af træningsur, træningstøj, kostplan, Rune Raahauges træningssskema og en sodastream-maskine, så hun kan lave danskvand hjemme.

- Alt det udenom er på plads, så nu er der ingen undskyldning for ikke at komme i gang, nu skal jeg bare lige finde motivationen, siger Sabine.

På det personlige plan har hun fået en rigtig god veninde i Sarah-Emilie, der røg ud af 'Den store vægtkamp' mandag.

- Hun er i samme situation som mig, og vi taler rigtig meget sammen og hjælper hinanden og giver hinanden gejst. Der er ingen i min familie, der har været overvægtige, så selv om de selvfølgelig støtter mig, er det noget andet med Sarah-Emilie. Hvis jeg vender et problem med hende, kan hun fortælle, hvad hun har gjort i samme situation og omvendt, og på den måde er vi gode for hinanden med konstruktiv kritik, siger Sabine, som glæder sig over, at hun i Sarah-Emilie har fået en veninde for livet.

Hendes idealvægt i forhold til BMI og andre indikatorer ligger omkring 60 kilo, men der er et vigtigere mål for Sabine.

- Mit ultimative mål er at være tilfreds med det, jeg ser i spejlet. Og hvis jeg så kan tage noget tøj på fra en almindelig tøjbutik, så vil det ikke være dårligt, siger Sabine til SE og HØR.

Galleri - deltagerne i uge 3 i 'Den store vægtkamp':

Den store vægtkamp, Uge 3, september 2017

Se rørende klip med Sabine og hendes søster, Frederikke:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Sponsoreret indhold