Reality13. september 2017

Den store vægtkamp: - Luk munden og let røven

Emilie har lagt sit liv om til det meget bedre efter sin medvirken 'Den store vægtkamp'
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den-store-vaegtkamp-emilie-nedtakt-uge3.jpg
 Foto: TV3

Ordspillet i rubrikken oven for 'luk munden og let røven' var en af 27-årige Emilies afskedsreplikker, da hun i aften røg ud af 'Den store vægtkamp' lige før finalen.

Og Randers-pigen, der er mor til to-årige Florian, har i den grad levet op til replikken i den tid, der er gået, siden hun røg ud af programmet og skulle fortsætte på egen hånd med støtte fra sin søster, Sophie.

Hun begyndte på 101,5 kilo og har i dag tabt imponerende 16 kilo!

Hun havde sat sig et mål om et endeligt vægttab på 25 kilo og mangler altså kun en god tredjedel, før hun er i hus.

Den store vægtkamp: Emilie er alt for beskeden

Og hun er da heller ikke til at skyde igennem, da SE og HØR får fat i hende i dag, onsdag den 13. september.

- Hvordan er det gået dig, siden kameraerne blev slukket?

- Jeg har tabt mig 16 kilo og er på vej mod mit målom at tabe 25 kilo, så nu går det stille og roligt den rigtige vej, siger Emilie meget beskedent med tanke på det store vægttab, hun allerede har oplevet.

Hun har ikke smidt to-tre kilo om ugen som i programmet, men har fundet en rytme, der passer til hendes temperament og dagligdag.

- Jeg smider måske 500 eller 800 gram om ugen og arbejder mig sikkert og stabilt mod målet, siger Emilie til SE og HØR.

- Og det er min medvirken i programmet, der er skyld i den ændring, mit liv har taget. Jeg har fået det spark, jeg skulle have. Jeg var glad for konkurrenceelementet og at der var nogle til at holde mig lidt i ørerne, så jeg kunne komme i gang og få det gjort - jeg kunne ikke have gjort det på egen hånd, det var umuligt for mig, siger Emilie, der næsten er for beskeden i forhold til de meget flotte resultater, hun har opnået.

Er vendt tilbage til sin yndlingssportsgren

Med egne ord, træner hun ikke 'som en galning' som under programmet, men hun passer sin motion og har fundet tilbage til sin yndlingssportsgren.

- Jeg spillede tidligere volleyball på eliteplan, men det har jeg ikke gjort i flere år. Men efter, at jeg har tabt mig, er jeg begyndt at spille to gange om ugen, og det er bare dejligt. Jeg går også 15.000 skridt om dagen, og så er min søster, Sophie, der var min støtte i programmet, blevet bidt af træning og har indrettet et styrketræningsrum i sit hjem, så der bliver jeg også hevet ind, når jeg er på besøg, siger Emilie til SE og HØR.

Igennem hele samtalen er det meget tydeligt at høre, at hun er SÅ glad over den drejning hendes liv har taget.

Må godt nyde livet

Hvad angår kosten, så er hun begyndt at tælle kalorier, og det virker bare for hende.

- Før kunne jeg gå uden mad i dagtimerne og kunne grovæde usunde ting om aftenen. Nu spiser jeg flere mindre, sunde måltider om dagen og får løbende tilført energi. Der er ikke noget, jeg ikke må spise. Jeg må godt spise en trøffelkugle, hvis jeg har lyst til det, men så skal jeg selvfølgelig ikke spise en frysepizza om aftenen. Hvis jeg bager en kage sammen med min søn og spiser noget af den sammen med ham, hvis vi skal hygge os, så er sådan et stykke kage en velfortjent præmie, som jeg godt må give mig selv, fordi jeg lever sundt og spiser med måde resten af ugen, siger Emilie, der således ikke nægter sig selv noget og forbinder et stykke kage med noget rart og ikke en 'synd'.

Hendes nye kostvaner og det øgede fokus på sund mad i dagligdagen har fundamentalt ændret den måde hun køber ind.

Før var mange af hendes indkøbsture spontane, og det var nemt at smide en pose chips og andet usundt ned i indkøbsvognen eller slutte dagen med en købepizza i stedet for selv at lave mad.

Sparer masser af penge med 'det nye liv'

- I dag planlægger jeg så vidt muligt maden en uge frem. Der bliver stort ind og tilberedt sund mad til brug senere på ugen. Jeg laver masser af salater med alle mulige lækre ting i, og det smager pragtfuldt. Og når jeg køber stort ind, behøver jeg slet ikke komme så ofte i supermarkedet og bliver på den måde heller ikke udsat for et eller andet usundt, der lige ligger og frister, som det gjorde i gamle dage, siger Emilie.

Oven i den fysiske gevinst for kroppen ved at planlægge ugen og spise sundere og købe stort ind få gange har Emilie konstateret, at den øgede planlægning giver et helt kontant udbytte.

- Jeg sparer sindssygt mange penge på denne måde i forhold til tidligere, hvor der røg alt muligt usundt, spontant ned i indkøbsvognen på de mange korte indkøbsture. Nu bruger jeg mindre tid på indkøb og bliver sundere og rigere på samme tid, det er, som det skal være, siger Emilie til Se og HØR.

Se alle deltagerne i uge 3 af 'Den store vægtkamp':

Den store vægtkamp, Uge 3, september 2017

Sponsoreret indhold