Reality21. september 2017

Den store vægtkamp: - Jeg har fået et helt nyt liv

De to par i 'Den store vægtkamp' har virkelig flyttet sig de seneste fire måneder
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den-store-vaegtkamp-jesper-finale-uge4.jpg
 Foto: TV3

Det blev brødrene Jesper og Thomas på henholdsvis 40 og 50 år, der løb med sejren i 'Den store vægtkamp', hvor der i aften var finale i uge 4.

De havde tabt sig lidt mere i procent af deres startvægt end søstrene Amanda og Jessica, der også var et dejligt, positivt bekendtskab og som havde smidt næsten 30 kilo tilsammen.

Jesper er gået fra at være en trist mand på 115,2 kilo med advarende ord fra sin egen læge om overvægten til at sprudle af glæde og med en vægt på 91,6 kilo - et vægttab på 23,6 kilo.

Jesper og Thomas har samme mor, men ikke samme far og er halvbrødre.

https://imgix.seoghoer.dk/jesper-artikel.jpg

Sådan - her er en glad mand, der er lettet for 23,6 kilo. (Foto: TV3)

Den store vægtkamp: - Jeg føler, jeg har genvundet livet

Jespers far døde som 42-årig, da Jesper var teenager, og han så i ånden, at han selv med sin overvægt og risiko for at pådrage sig livsstilssygdomme kunne risikere at dø for tidligt fra sine tre børn. Derfor var 'Den store vægtkamp' for ham muligheden for at udsætte en for tidlig død.

- Jeg føler, at jeg har genvundet livet og nyder min nye aktive livsstil. Jeg har jo tre børn, og der har åbnet sig en helt ny verden for mig ved at jeg nu kan være aktiv sammen med dem - det har været den helt store gevinst, som jeg er meget, meget glad for, siger Jesper til SE og HØR.

Når Jesper fylder 42 om to år vil hans teenagesøn være nøjagtig lige så gammel som Jesper var, da hans far døde.

- Så jeg kunne lige pludselig se et scenarie for mig, hvor min familie mistede mig på grund af min usunde livsstil. Jeg kan huske den sorg det er, at miste en forælder som teenager, man står med et kæmpe hul. Så der har været store ting på spil for mig og virkelig noget at fighte for, og jeg har tænkt 'fandeme nej, det må bare ikke ske', siger Jesper, der gik all in på 'Den store vægtkamp' for at forlænge sin holdbarhedsdato og for at kunne være der for sin familie.

Lige som andre deltagere før ham er pengepræmien ikke vigtig.

- Pengepræmien er en biting - det er den store livsgevinst, jeg har opnået, der er det vigtigste, siger Jesper, der har taget den sunde livsstil helt til sig.

Og det vil han gerne dele ud af sammen med storebror, Thomas.

- Vi vil gerne forsøge at inspirere andre til at komme i gang, og derfor forsøger vi os blandt andet med en YouTube-kanal og noget stads på de sociale medier. YouTube-kanalen kommer til at hedde 'Den store kamp' og er i luften fra mandag den 25. september. Her fortæller vi folk, hvad vi har gjort og hvad der har virket for os, og så håber vi, at nogen kan bruge det som inspiration, siger Jesper til SE og HØR.

Hans bror Thomas tabte 19,7 kilo under 'Den store vægtkamp' og fik en kæreste undervejs.

- Vi er stadig kærester, hun sidder lige her ved siden af mig, siger Thomas, da SE og HØR får fat i den travle buschauffør, der begyndte på 136,5 kilo og har et mål om at komme ned på 90 kilo.

https://imgix.seoghoer.dk/thomas-artikel_1.jpg

Thomas har måttet skifte garderoben ud efter sin medvirken i 'Den store vægtkamp'. (Foto: TV3)

Han kommer ikke til at træne på samme intensive måde som under konkurrencen, men både træning, som tidligere var 'en by i Rusland' og nye kostvaner og ikke mindst mindre portioner er blevet så indgroet en del af hans hverdag, at målet om de 90 kilo lyder absolut realistisk og indenfor rækkevidde inden for en overskuelig fremtid.

Thomas er glad for mad som flæskesteg med brun sovs og stegt flæsk med persillesauce.

- Men hvor jeg tidligere tog fire gange, tager jeg måske kun én gang i dag, siger Thomas, der derfor stadig kan nyde sine 'hofretter' - nu bare med måde og gerne med en form for salat ved siden af.

Som buschauffør er han ramt af stillesiddende arbejde, og det er kollegerne også, og deltagelsen i 'Den store vægtkamp' har kastet en god tjans af sig i busselskabet, hvor Thomas kan trække på nogen af erfaringerne fra sin medvirken i TV-programmet.

- Jeg er blevet 'sundhedsambassadør' på min arbejdsplads. Det handler om at gøre alt lidt sundere, og der har vi faktisk også startet vores egen lille vægtkamp med en tre-fire kolleger. Jeg har spurgt, om der er nogen der har lyst til at tabe sig, og der er en lille håndfuld, der har meldt sig til at forsøge at tabe sig på samme måde som mig, hvor jeg deler ud af min viden og personlige erfaringer, siger Thomas til SE og HØR.

Også de to andre finalister Amanda og Jessica har fået meget ud af at være med i 'Den store vægtkamp'.

Amanda har tabt sig over 21 kilo og er godt på vej mod sit mål om at komme ned mellem 75 og 80, hvor der så skal gøres status.

- Jeg er superglad - det har været en fed rejse. Det hele har været positivt. Lotte vores diætist og Rune vores træner har været helt fantastiske. De har begge taget udgangspunkt i min personlige situation og hverdag og spurgt mig, hvad jeg kan lide at spise og hvordan jeg kan lide at træne - de har taget udgangspunkt i mig - Amanda, siger Amanda til SE og HØR.

https://imgix.seoghoer.dk/amanda-artikel.jpg

Amanda - smuk og glad på finaledagen. (Foto: TV3)

Også hendes søster Jessica har været begejstret over at medvirke.

https://imgix.seoghoer.dk/jessica-artikel.jpg

Jessica i lårkort på finaledagen. (Foto: TV3)

- Jeg har tabt mig yderligere 3,5 kilo siden finalen, så jeg er ganske tæt på mit mål på 70 kilo - det er dejligt. Jeg har fået de gode vaner ind på rygraden, så jeg tænker måske ikke så meget på kosten som under konkurrencen, men det ligger i baghovedet, hvad og hvilke mængder, der er sundt. Jeg har været rigitg glad for at være med, og jeg vil anbefale alle, der gerne vil tabe sig at melde sig til programmet, siger Jessica til SE og HØR.

Se stort galleri fra finaledagen:

Den store vægtkamp, Uge 4, finale

null

Sponsoreret indhold