Natascha Linea meldt til kommunen igen: Jeg griner ad dem

Foto: Dan Mariegaard

Natascha Linea har ikke haft den letteste tid som forælder – hverken for datteren Lia eller for sønnen Novah.

For flere gange er den unge mor blevet meldt til kommunen, fordi man har sat spørgsmålstegn ved hendes forældreevner. Og nu har kommunen så igen fået en underretning omkring den unge mor.

I tirsdagens afsnit af ”De Unge Mødre” fortæller Natascha Linea dog, at den nye indberetning ikke er noget, hun lader sig slå ud af. Hun tager i stedet det hele med ophøjet ro:

- Altså jeg er ikke ligeglad med, at jeg har fået en underretning. Det er jeg jo ikke. Men man lærer bare på et eller andet tidspunkt at grine lidt ad dem i stedet for bare at sidde og tude. For det hjælper jo ingenting, siger Natascha Linea i tirsdagens afsnit af ”De Unge Mødre”, som du kan se et klip fra nederst i denne artikel.

Første gang kommunen blev alarmeret, var i 2013, da Natascha Linea fødte datteren Lia.

Kommunen valgte at tvangsfjerne den lille pige, da hun var bare fire dage gammel.

Natascha Linea og hendes daværende kæreste Bent valgte dog at tage kampen op mod systemet og vandt efter fire måneders kamp - og i december 2013 fik Natascha Linea og Bent datteren tilbage. Tre år senere valgte Natascha Linea endda at sagsøge Odense Kommune for den uberettigede tvangsfjernelse.

- Lia skal have erstatning for uberettiget tvangsfjernelse. Sådan en sag er ikke prøvet ved retten før, så det er svært at sætte taksten, men min advokat har vurderet den til at være på linje med en varetægtsfængsling. Det er vist omkring 80.000 kroner, har Natascha Linea tidligere fortalt til Ude & Hjemme.

Selv har hun søgt erstatning for omkring 60.000 kroner.

Da Natascha Linea gik i fødsel 16. august 2013 vidste hun godt, at kommunen agtede at fjerne hendes datter kort tid efter.

Kommunen havde nemlig vurderet parrets forældreemne – og her var konklusionen, at både Natascha Linea og Bents forældreevne var nedsat, og at de blandt andet ikke kunne udvikle følelser overfor Lia. Derudover fastslog kommunen i sin rapport, at Natascha Linea havde en IQ på 80.

I Ankestyrelsen vandt forældreparret dog, og Natascha Linea og Bent fik Lia hjem igen. Parret er dog ikke sammen i dag.

Natascha Linea fødte sønnen Novah sidste år – og i den forbindelse blev kommunen underrettet, fordi den unge mor nægtede at lade sønnen vaccinere.

- Jeg følte, at der var et eller andet, lægerne skjulte for folk, fordi de slet ikke fortæller hele sandheden omkring bivirkningerne ved vaccinationerne. Når man får vaccinationer så tidligt i livet, så kan det risikere at ændre immunforsvaret, så du får et dårligere immunforsvar, som så gør, at du er meget, meget syg efterfølgende. Så jeg vil hellere have, at han bliver syg af en sygdom, fremfor at han bliver syg af en vaccine, fortalte Natascha Linea i februar i år.

Du kan se klippet fra tirsdagens afsnit af ”De Unge Mødre” her:

Du kan se billeder af Natascha Linea i galleriet herunder:

Natascha Linea

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close