De unge mødre29. marts 2018

Bekymret ung mor: Lider min datter af alvorlig sygdom?

Nanna Eliasen fra ”De unge mødre” frygter, at hendes datter Malucca har arvet faderens alvorlige sygdom. Sygdommen er nemlig arvelig, og der er 50 procents risiko for, at lille Malucca har sygdommen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/discovery_networks_kanal_4.jpg
 Foto: Discovery Networks/Kanal 4

I 2012 blev Nanna Eliasen og hendes daværende kæreste Ditlev forældre til datteren Malucca.

Kærligheden brast dog for parret, og Nanna valgte at forlade sin 20 år ældre kæreste og være alenemor for sin lille pige.

På tirsdag fortæller Nanna ifølge Realityportalen.dk om en bekymring, der fylder meget hos den unge mor. Der er nemlig en risiko for, at Malucca har arvet den sjældne sygdom, som Ditlev har.

Ditlev lider af den sjældne blodkarsygdom CADASIL, der blandt andet giver forøget risiko for blodpropper, ligesom sygdommen også kan give lammelser, taleproblemer, kognitive problemer samt udvikle sig til demens.

Sygdommen, der først bryder ud i voksenalderen, er arvelig, og der er ifølge Nanna 50 procents risiko for, at datteren er ramt.

https://imgix.seoghoer.dk/sbs_malucca_nanna_og_ditlev.png

Nanna sammen med ekskæresten Ditlev og datteren Malucca. Foto: SBS

Det fortæller hun ifølge Realityportalen.dk i et nyt afsnit af DPlay-serien ‘Mødregruppen’, der sendes tirsdag. Her fortæller flere af de unge mødre om livet som mor – og her kommer Nanna altså ind på sin bekymring omkring datteren Malucca:

- Der er bekymring for, om Malucca har det. Jeg ved ikke, hvornår det skal tjekkes. Man kan tjekke det helt fra start, men det er mere, hvornår man vil vide det. Jeg kan mærke, at når jeg tænker over det, så bliver jeg helt ødelagt over, at hun måske er syg. Det er nok det sværeste, siger Nanna i afsnittet.

Sponsoreret indhold