De unge mødre13. august 2014

Dea Louise fra ’De unge mødre’: - Jeg kan ikke stoppe med at trøstespise

Siden Dea Louise fik tvangsfjernet sin datter for mere end tre år siden, har hun fundet trøst i maden
Dea Louise trøstespiser
Dea Louise trøstespiser
 Foto: Morten MejneckeDet er i dag mere end tre år siden, at Dea Louise og Rasmus fik fjernet deres nyfødte datter Rosa på Hillerød sygehus. En beslutning, som efterlod det unge forældrepar opløst i tårer på fødeafdeling, og som efterfølgende skabte voldsom debat, fordi deres liv samtidig blev fulgt tæt i De unge mødre på Kanal4. Tvangsfjernelsen var den første i serien, og den bragte store følelser frem hos seerne.

Læs også, hvordan parret under graviditeten forsøgte at sikre sig, at de beholdt deres lille Rosa, på udeoghjemme.dk


Siden har Dea Louise og Rasmus ikke vist sig på skærmen. De har haft rigeligt at kæmpe med, for der er sket meget efterfølgende. Først og fremmest er Rosa ikke en lille baby mere, men en køn børnehave pige, som frygtløs kaster sig ud i de største rutchebaner og op i de højeste træer.

Rosa er dog ikke den eneste, som har ændret sig markant. 24årige Dea Louise Bergstrøm har også været igennem en forandring. Siden sidst er det stadig ikke lykkedes hende og Rasmus at få deres datter hjem, og sorgen har hun dulmet med mad. Det har gjort hende 20 kilo tungere.

Læs om Dea Louise og Rasmus' kamp for at få Rosa hjem på udeoghjemme.dk


- Jeg er blevet overvægtig. Det er jeg jo, siger hun med et suk, mens Rasmus ved siden af i sofaen sender hende et opmuntrende smil.

Han prøver at støtte og hjælpe sin kæreste, men det er svært, når hun først kaster sig over slikposerne og de store portioner mad.

Dea Louises overspisning startede, kort efter de fik fjernet deres datter. Siden har de uden held kæmpet for at få hende tilbage, og imens er trøstespisningen blevet værre og værre. I dag er den unge mor dybt frustreret over både sin krop og sin manglende kontrol over maden.


- Hvis vi køber is, kan jeg ikke lade dem ligge i fryseren mere end to minutter, så er de væk, og jeg spiser slik konstant. Jeg ved, det ikke er sundt, og jeg prøver at holde op, men jeg kan ikke, siger Dea Louise, som kan mærke, at alle hendes usunde madvaner giver en kortvarig ro, hver gang hun savner Rosa.

Men når den sidste bid er væk, er savnet tilbage, og hendes vægtstigning er gået ud over selvtilliden.

- Jeg synes, jeg er blevet fed og grim, og jeg kan ikke lide mig selv. Jeg har også spurgt Rasmus, om vi ikke skal bytte krop, siger hun og griner selvironisk til Rasmus, som faktisk skal tage på.


Han elsker stadig sin kæreste, men han har svært ved at hjælpe hende med hendes vægt.

- Jeg siger til hende: Tænk dig nu om. Nogen gange prøver jeg at flå maden ud af hænderne på hende, når hun grovspiser, men det ender mest med, at hun bare bliver meget negativ på mig. Det får mig nu ikke til at holde op, siger han og giver hendes hånd et kærligt klem.

Parret har i bogstaveligste forstand holdt sammen i tykt og tyndt. Og i medgang og modgang. I modsætning til de fleste par fra De unge mødre, har de aldrig opgivet parforholdet.

- Vi er jo de eneste, som forstå hinanden og alt det, vi har været igennem, siger Dea Louise.

Tvangsfjernelsen ødelagde også forholdet mellem Natascha Linea og Bent, som dog fandt sammen igen. Læs hele deres historie på udeoghjemme.dk

Sponsoreret indhold