Reality28. november 2016

Danske mænd forfærdede over svensk barsel

De fire mænd i programmet "Mænd på barsel" har svært ved at fordøje det faktum, at deres svenske fædre-kolleger tager en barsel, der er over tre gange så lang som deres egen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dnd_mpb_alle_4.jpg
 Foto: Kanal 4/Krestine Havemann

De to måneders barsel som mændene i "Mænd på barsel" er blevet udsat for, et ved at nå sin ende. Først snakker de dog lige med nogle svenske fædre, der, lige som de selv, har valgt at tage en længere barselsperiode. De svenske mænd har dog valgt at rive en del mere tid ud af arbejdskalenderen, og det har de danske mænd lidt svært ved at forholde sig til.

Se klippet, hvor de danske fædre snakker med de svenske her:

De to svenske mænd, der begge er på barsel, fortæller nemlig, at de har taget en del længere tid end de danske. De har nemlig accepteret hhv. otte og ni måneders barsel, og det kan de danske mænd, Gert, Scott, Tommy og Nicolai, slet ikke forestille sig. Flere af dem savner nemlig deres arbejde.

I "Mænd på barsel" på kanal 4 følger vi fire forskellige nordjyske mænd, der har byttet plads med konen, kort efter at deres lille ny er kommet til verden. Konen tager tilbage på arbejde, og mændene går hjemme og skifter bleer og varmer sutteflasker.

Det sidste afsnit af programserien bliver vist i aften, og mændene ser med deres koner tilbage på, hvad de har fået ud af at være på barsel med deres små børn.

Alle fire fædre er glade for at have knyttet et stærkt bånd til deres unger, og det kan ikke udelukkes, at de tager en tørn til, hvis der skulle komme et barn mere.

De fire nordjyske mænd ser dog alle sammen frem til at vende tilbage til deres jobs som tømre, lastbilschauffør, grafisk designer og viking.

Du kan se det sidste afsnit af "Mænd på barsel" i aften klokken 21.00 på Kanal 4.

Sponsoreret indhold