Reality17. oktober 2022

Christina Gouveia fra "Gift ved første blik" langer ud: Det handler kun om godt fjernsyn

54-årige Christina Gouveia, der deltog i sæson 7 af DR’s kærlighedseksperiment, føler sig overbevist om, at DR og produktionsselskabet bag ”Gift ved første blik” går mere op i at lave godt fjernsyn end i at skabe varige kærlighedsrelationer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun meldte sig til DR’s store ægteskabseksperiment med sommerfugle i maven – og forhåbninger om at finde den store kærlighed.

Men et år ovenpå sin deltagelse i seerhittet ”Gift ved første blik” sidder Christina Gouveia tilbage med en flad fornemmelse. Det fortæller hun i et interview med Aarhus Stiftstidende.

- Jeg føler mig overbevist om, at det hele handler om at underholde seerne, lyder det fra hende.

Trofaste seere af det populære format vil kunne huske, at Christina blev matchet med Michael. Efter flere år som single var hun kørt absolut træt i datingapps.

I dag har hun intet at udsætte på sin tidligere ægtemand, Michael Dauggaard. De var bare ikke et godt nok match.

Hun meldte sig til programmet med den tro, at hun kunne finde kærligheden. Men når Christina ser tilbage, føler hun sig overbevist om, at det hele handlede om at lave underholdende fjernsyn 
Hun meldte sig til programmet med den tro, at hun kunne finde kærligheden. Men når Christina ser tilbage, føler hun sig overbevist om, at det hele handlede om at lave underholdende fjernsyn
 Foto: DR

Hun anfægter således hele præmissen for programmet. For hun og Michael ”passede bare ikke sammen”. Men også tilrettelæggelsen undervejs, samt klipningen, bliver kritiseres.

Men det er dog parrenes sammensætning, som hun første og fremmest undres over.

DR: -Vi er ærgerlige

Både under optagelserne og efterfølgende har Christina været i kontakt med en af programmets eksperter, Gert Martin Hald, for at komme nærmere svaret: ”Hvad blev vi matchet på?”

Eksperten svarede hende, at de to var matchet på værdier, livsstil, at de begge var familiemennesker og havde styr på livet. Men Christian havde – og har – svært ved at se det.

Christina blev matchet - og gift - med Michael i syvende sæson 
Christina blev matchet - og gift - med Michael i syvende sæson
 Foto: DR

Da den tidligere ”Gift ved første blik”-deltager gennemgik resultaterne af en såkaldt relationstest, der lægger vægt på match inden for personlighed, interesser, værdier, sex, samliv og kommunikation, fandt hun frem til, at hun og Michael passede 59 procent sammen. Altså kunne de to kategoriseres som et ”middel match”.

Redaktør på DR Anna Askov skriver i et mailsvar til Aarhus Stiftstidende, at hun er rigtig ked af at høre Christina Gouveias kritikpunkter.

- Vi gør hvert år et stort arbejde for at skabe de bedste rammer for de medvirkende, og vi er selvfølgelig ærgerlige over, hvis hun har haft en anden oplevelse.

Himmelråbende dårligt

Christina Gouveia har ligesom mange andre fulgt DR’s eksperiment igen i denne ottende sæson. Og hun er overbevist om, at der i denne omgang også er lagt mest fokus på underholdning frem for gode matches.

- Det er himmelråbende dårligt matchet, og jeg synes, at det er synd for dem. De vil som jeg gerne finde kærligheden, men bliver også matchet med én, de slet ikke passer sammen med. Det kan godt være, at det er god underholdning, men man skal huske, at der er tale om rigtige mennesker og følelser, siger hun.

Sponsoreret indhold