Reality19. marts 2024

Benjamin fra ”Kærlighed hvor kragerne vender” i arbejdsulykke: Tæt på at dø

Den 32-årige fynbo Benjamin Lassen fra ”Kærlighed hvor kragerne vender” brækkede i efteråret sin skulder, da han faldt fire-fem meter ned i en affaldsgrav
Benjamin Lassen Schmidt, 32, var i september ude for en arbejdsulykke, og siden da har han været sygemeldt fra jobbet som brandmand.   – Jeg kan løfte min arm herop, og så kan den ikke komme længere, siger han om sin højre arm.
Benjamin Lassen Schmidt, 32, var i september ude for en arbejdsulykke, og siden da har han været sygemeldt fra jobbet som brandmand. – Jeg kan løfte min arm herop, og så kan den ikke komme længere, siger han om sin højre arm. – Jeg er sluppet billigt med en brækket skulder. Det kunne være endt helt galt, lyder det fra ”Kærlighed hvor kragerne vender”-deltageren, som stadig har ondt, når han bruger armen.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Derfor er Benjamin fra "Kærlighed hvor kragerne vender" ikke sammen med børnenes mor

Han tager imod foran brandstationen i Nyborg – stedet, hvorfra Benjamin Lassen Schmidt fra ”Kærlighed hvor kragerne vender” indtil en skæbnesvanger dag i september sidste år passede jobbet som tilkaldebrandmand.

I øjeblikket er den 32-årige fynbo sygemeldt fra jobbet, for under en indsats på en kemifabrik i byen – fire dage efter, han var kommet hjem fra optagelserne til TV 2’s ”Kærlighed hvor kragerne vender” – gik det galt.

– Under indsatsen falder jeg ned i en affaldsgrav eller et kar. Jeg bliver fanget dernede, og i mit fald brækker jeg min skulder, siger Benjamin til SE og HØR og fortæller, at han røg fire-fem meter ned.

Han kunne ikke se affaldsgraven, fordi hele pladsen var dækket af skum – og det var affaldsgraven også.

Benjamin kom med i ”Kærlighed hvor kragerne vender”, efter en caster kontaktede ham på Instagram.   – Jeg tænkte: ”Hvorfor skriver de til mig?”. Jeg havde lidt en forståelse af, at det var folk, der boede ude på landet, siger Benjamin om tv-konceptet. Han kunne ikke lade være med at vise beskeden til sine venner, som grinede af det.   – Men folk syntes også, jeg skulle gøre det. Og så tænkte jeg: ”Lad mig prøve at høre lidt om det”, siger Benjamin, som den vej igennem kom med i programmet.
Benjamin kom med i ”Kærlighed hvor kragerne vender”, efter en caster kontaktede ham på Instagram. – Jeg tænkte: ”Hvorfor skriver de til mig?”. Jeg havde lidt en forståelse af, at det var folk, der boede ude på landet, siger Benjamin om tv-konceptet. Han kunne ikke lade være med at vise beskeden til sine venner, som grinede af det. – Men folk syntes også, jeg skulle gøre det. Og så tænkte jeg: ”Lad mig prøve at høre lidt om det”, siger Benjamin, som den vej igennem kom med i programmet.
 Foto: Kaspar Wenstrup

– Jeg er ret overbevist om, at jeg ikke kommer til at overleve. Jeg når at tænke, at jeg ikke ser mine børn igen, og at jeg ikke kommer op dernedefra, siger Benjamin, der er far til sønnen Arthur på fire og datteren Leonora på to år.

– Men jeg har nogle fantastiske kolleger, og jeg stolede på dem, så jeg havde én opgave, og det var at give dem så meget tid som muligt, siger han og fortæller, at han ved hjælp af sin vejrtrækning måtte spare på den luft, han havde.

Dybt taknemmelig

Der er ting, Benjamin ikke kan fortælle om ulykken, bl.a. hvor længe han lå i affaldsgraven. Han kan dog godt sige, at han lå dernede ”i relativt lang tid”. Han er dybt taknemmelig for, at kollegerne fik ham op i tide.

– Det var alt for tæt på, at jeg mistede livet, siger Benjamin.

– Jeg elsker at være med til at gøre en forskel, og jeg nyder at kunne hjælpe, når det gælder, siger Benjamin om jobbet som tilkaldebrandmand.   På brandstationen i Nyborg er der kun tilkaldebrandmænd.   Derudover arbejder Benjamin som DJ til bryllupper og firmafester, og så gik han i januar i gang med at studere på adgangskurset til ingeniøruddannelsen, da han gik direkte fra 10. klasse ud på arbejdsmarkedet i nattelivet – hvor han arbejdede indtil 2018 – og derfor ikke har en gymnasial uddannelse.
– Jeg elsker at være med til at gøre en forskel, og jeg nyder at kunne hjælpe, når det gælder, siger Benjamin om jobbet som tilkaldebrandmand.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Han røg på operationsbordet, og i de næste tre måneder var han sygemeldt fra alt. I dag er han stadig sygemeldt fra al fysisk aktivitet.

– Det var først for en måned siden, at jeg måtte begynde at lægge belastning på min arm, siger han og forklarer, at det stadig gør ondt, når han bruger armen.

Benjamin fandt sammen med børnenes mor i 2017, og de brød med hinanden for godt to år siden efter nogle hårde kolikforløb. De har på skift børnene en uge ad gangen.

I den første tid efter ulykken måtte Benjamin dog have assistance, når børnene var hos ham.

– Jeg havde min mor gående i næsten tre måneder, hvor hun var hos mig, når jeg havde mine børn, for jeg måtte ikke løfte dem. Jeg måtte ingenting. Så jeg er dybt taknemmelig for hendes hjælp. Det er så heldigt, at hun er på pension, så hun havde tiden til det, lyder det.

På brandstationen i Nyborg er der kun tilkaldebrandmænd.   Derudover arbejder Benjamin som DJ til bryllupper og firmafester, og så gik han i januar i gang med at studere på adgangskurset til ingeniøruddannelsen, da han gik direkte fra 10. klasse ud på arbejdsmarkedet i nattelivet – hvor han arbejdede indtil 2018 – og derfor ikke har en gymnasial uddannelse.
På brandstationen i Nyborg er der kun tilkaldebrandmænd. Derudover arbejder Benjamin som DJ til bryllupper og firmafester, og så gik han i januar i gang med at studere på adgangskurset til ingeniøruddannelsen, da han gik direkte fra 10. klasse ud på arbejdsmarkedet i nattelivet – hvor han arbejdede indtil 2018 – og derfor ikke har en gymnasial uddannelse.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Fremtiden er uvis

Da ulykken skete, var Benjamin i gang med at søge en fuldtidsstilling i beredskabet. Men på grund af ulykken var det ikke længere en mulighed.

– Jeg fik at vide af lægerne, at det ikke var sikkert, jeg blev i stand til at komme tilbage til beredskabet igen, siger Benjamin, som dog kæmper for, det kommer til at ske, og for tiden står den på genoptræning for den tv-aktuelle fyr.

– Det har været meget vigtigt for mig, at uanset hvor hårdt det bliver, og hvor hårdt det har været, skal det ikke skræmme mig fra at komme tilbage til beredskabet, fastslår han.

– Vi håber, det kan lade sig gøre inden for det næste halve år, men det er stadig uvist.

Derfor er Benjamin også startet på adgangskurset til ingeniøruddannelsen, som tager halvandet år – og derefter kan han læse til ingeniør.

For Benjamin har ulykken ført en masse uvished med sig.

– Jeg har jo ikke vidst, om jeg kom tilbage til beredskabet. Det ved jeg jo i princippet heller ikke endnu, om jeg gør. Det er det, vi arbejder os hen imod, og det er det, der planen. Det tyder det også på med de fremskridt, der er, siger han.

Sponsoreret indhold