"Bachelor"-Casper med krads kritik af TV 2: I passede ikke godt nok på mig

Han er blevet kendt som den første bachelor i reality-programmet af samme navn, som blev vist for første gang sidste år.
Men nu, et år efter hans medvirken i programmet, rejser den tidligere deltager en krads kritik af TV2, som står bag datingformatet.
Det gør han i ”Go’ Aften Live” på selvsamme kanal, hvor han fortæller, at han efter programmet blev ladt alene med alle hadbeskederne og ensomheden og manglede en tv-station, der levede op til det ansvar, han mener både TV 2 og producenten har for reality-deltagerne.
For da Casper Berthelsen kom hjem til Danmark efter optagelserne, kom han hjem til et land, der var ramt af Corona, og hvor danskerne var i corona-isolation.
Kontrasten fra fest, farver og social stimuli var derfor enorm og ensomheden derhjemme ligeså.
- Det har været en tid med en hel del op- og nedture. Det var en rejse, hvor jeg skulle finde kærligheden, og det lykkedes ikke. Da jeg kom hjem, følte jeg det som en kæmpe fiasko, der blev vist på tv. Jeg kom hjem til corona uden mine venner, arbejdede hjemme og var overladt til mig selv, fortæller han i udsendelsen.
Derudover var det første gang Casper Berthelsen var på tv, og han anede derfor ikke, hvad han gik ind til, da han meldte sig til ”Bachelor”.
- Den støtte og introduktion var meget begrænset. Der kunne godt have været en form for introforløb. Det, jeg fik, var et møde med producenten og den deltageransvarlige, og så var det på et fly til Rhodos, forklarer han.
Derfor var han heller ikke hverken forberedt på eller klædt på til de hadbeskeder, han fik i indbakken, da udsendelsen blev vist. Han var sågar udsat for afpresning, fortæller han.
Da han endte i en depression, rakte han ud til TV 2.
- Først dér gik det op for dem, at der var noget galt, og først dér blev der koblet en psykolog på, siger Casper, som stiller sig frem for at sætte fokus på realitydeltageres ve og vel.
- Jeg håbede på at finde kærligheden, og det skete jo ikke. Der skete mange ting efter – jeg fik hadbeskeder og et opkald med afpresning. Der skete mange ting, som jeg ikke var klædt godt nok på til. Og jeg synes, producenten og TV 2 har et ansvar, harcelerer han og fortsætter:
- Det burde være obligatorisk, at man får en psykolog tilknyttet fra starten af. Jeg vil ikke ønske for nogen, at de oplever det same, som jeg har været igennem, slår han fast.
Og hans kritik har da også allerede fået TV 2 til at ændre reglerne til denne sæson. Underholdningsredaktør Thomas Strøbech anerkender Caspers oplevelse af ikke at være blevet passet godt nok på.
- Da han ringede, tilbød vi ham en psykolog, vi skulle måske have tilbudt ham det selv, kan du sige i bagklogskabens lys. Det er vigtigt for mig og for TV 2, at vores medvirkende føler, de kan tage ud på realityeventyr og være trygge i det, og at vi gør vores bedste for at passe på dem, og så kan vi jo bare lære af Caspers sag. Lave nogle nye regler i den her sæson, som vi faktisk har gjort, og forhåbentligt blive bedre og bedre og bedre, siger underholdningsredaktøren i udsendelsen.
Trods den kedelige oplevelse er Casper ikke afvisende over for at lave mere tv.
- Det er ikke, fordi jeg ønsker det skal blive min levevej, men hvis det rigtige tilbud kommer, så er jeg da ikke afvisende.