Indlagt Kia har ikke set sin søn i 4 uger: - Alt det her er jeg gået glip af

Kia Sødergreen

Kia Sødergreen

(Foto: Peter Grosen)

Det skulle have været en ren og skær lykkelig begivenhed, da reality-parret Kia Sødergreen og Walid 'Knaldperlen' Bechara sidste år i slutningen af september blev forældre til en lille dreng.

Men familieforøgelsen har endt med flere tårer, end parret nok havde troet.

For ikke nok med at sønnen Marcus brækkede skulderen under fødslen, så blev Kia indlagt på psykiatrisk afdeling med en svær fødselsdepression.

Her var hun indlagt i seks måneder, hvor hun modtog både samtaleterapi og medicin.

Kia begyndte at få det bedre, hun kom hjem - men desværre er hun nu igen blevet indlagt på den psykiatriske afdeling, fordi de mørke tanker er vendt tilbage.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kia Sødergreen blev ramt af en fødselsdepression, efter hun havde født sønnen Marcus.

Kia nåede hjem, men nu er igen blevet indlagt på den psykiatriske afdeling. Foto: Aller Media

De sidste fire uger har Kia været indlagt, og i den tid har hun ikke haft mulighed for at se sin søn. Dermed har den unge mor både gået glip af Marcus' første fødselsdag samt andre store begivenheder i hans liv.

Det fortæller hun ærligt på sin Instagram-profil, hvor hun gennem hele forløbet ofte har fortalt om hendes kamp mod de mørke tanker.

- I dag er det præcis 4 uger siden, Marcus var og besøge mig sidst. Og må først se ham igen i næste uge. Det super hårdt, at se alt det Walle sender til mig. Han snakker nu, han går og spiser selv. Alt det er jeg gået glip af. Det virkelig hårdt, skrev Kia på sin Instagram-profil onsdag, som altså var månedsdagen for, hvornår hun sidst havde set lille Marcus.

Til Realityportalen.dk har den unge mor forleden uddybet de tanker, der begyndte at rumstere i hendes hoved forud for indlæggelsen. Hun fik igen tanker om at skade sin søn.

- Jeg blev enorm bange for mig selv, og jeg syntes, det var meget flov at snakke om at have de tanker. Men jeg er ikke den eneste, der har de tanker, jeg er bare den eneste, som snakker højt om det, og jeg synes, det vigtigt at fortælle, at man godt kan få de tanker som nybagt mor. Hver gang han græd, eller jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre, så fik jeg de negative tanker om at skade ham, fortæller Kia til Realityportalen.dk og tilføjer, at hun endte med at fortælle kæresten Walid om tankerne, selv om det var hårdt at åbne op om så svære og mørke tanker.

Parret besluttede, at det var bedst, at Kia blev indlagt igen, og det har hun nu været i fire uger. Hun ved endnu ikke, hvornår hun bliver udskrevet igen.

Under sin første indlæggelse vidste Kia heller ikke, hvor længe hun skulle være på hospitalet. Blandt andet fordi medicinen i begyndelsen kke havde den øniskede effekt. Faktisk havde medicinen så ringe en effekt på Kia, at lægerne på den psykiatriske afdeling tilbød hende elektrochokbehandling.

Elektrochokterapi er en behandling, hvor man får ført en svag elektrisk strøm gennem hjernen, mens man er i narkose. Behandlingen kan være yderst effektiv for patienter, der er depressive.

Kia valgte dog at se, om hun kunne få det bedre med hjælp fra andre metoder, blandt andet motion, som også har en gavnlig effekt på sindet. Det har hun tidligere fortalt på sin Instagram-profil:

- Jeg er blevet vurderet at jeg skulle prøve ECT, da medicinen ikke har den største effekt. Jeg er overhoved ikke glad for tanken og har takket nej i første omgang og prøver nu med lidt mere motion, det skulle have en god effekt på psyken. Så i dag runde jeg de 13000 skridt, skrev Kia på sin Instagram-profil, hvor hun de sidste mange måneder har fortalt åbent og ærligt om sin situation.

Også i et større interview med Ude & Hjemme har Kia tidligere sat ord på sin situation og om dét at være uddannet sygeplejerske og pludselig blive en patient i sit eget fag. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Kia og kæresten Walid. Foto: Aller Media

I interviewet fortæller Kia, at hun allerede under graviditeten mærkede, at noget var galt. Hun var hele tiden bange for, at der ville ske hendes baby noget.

Det var endda så grelt, at hun nærmest ikke turde spise af frygt for, at hun spiste noget forkert, der ville skade babyen.

Under den dramatiske fødsel brækkede Marcus skulderen, og herefter gik det bare mere og mere ned ad bakke for den nybagte mor.

- Jeg græd næsten hele tiden, og jeg syntes ikke rigtig, jeg kunne lide Marcus. Jeg tænkte: Hvornår kommer de og henter ham. Jeg var så udmattet og træt, og jeg græd hele tiden. Når Marcus græd, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde heller ingen følelser for ham, fortæller Kia i det store interview med Ude & Hjemme.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close