Reality7. april 2022

Alene i Vildmarken: Sæsonen er halvvejs, her er vores dom

Efter femten dage i vildmarken er flere af deltagerne ved at være trætte, og indekatten kan have svært ved at forestille sig, hvad der skal vises i de næste tre programmer, da flere af dem er på vej til at tage hjem
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er torsdag aften, og endnu et afsnit af DR-programmet ”Alene i vildmarken” er rullet over skærmen.

Det er en 50/50, hvorvidt det går fuldstændig fantastisk eller forfærdeligt for deltagerne, når de i hold eller alene skal overleve i vildmarken.

Efter afsnit fire er der gået 15 dage, og på SE og HØR er vi ikke i tvivl om, hvem der kommer til at løbe med sejren og holder ud til sidst, baseret på aftenens afsnit.

Plastik fantastic

Det startede godt, og der var tiltro til, at de to seje kvinder nok skulle komme langt. Men temaet for aftenens afsnit er mest af alt sure muler og dårlig stemning. Katrine, der ellers bor i Norge, går op i miljøet og har været i militæret i fem år, er træt. Og ikke mindst er hun skidesur.

Overskuddet er større hos Katja, der er den anden halvdel af de gæve veninder. Hun bor i Brøndby, kalder sig selv for en vestegnsdame og udtaler at plastik er fantastisk, men alle eventuelle fordomme kommer til skamme.

Hun kæmper en brav kamp for at holde humøret højt, mens hun bygger et shelter, hvor hun slæber og slider, går i vandet efter fisk og siger ikke meget om, hvor træls det egentlig må være at sidde med sådan en gnavpot i vildmarken.

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0642396.jpg

De to veninder er ikke enige om, hvor fedt det egentlig er at være i vildmarken. Foto: DR

Et bad hjælper dog på Katrines humør, men da snakken falder på, hvad der må skylles ud i toilettet, og Katja forklarer, at hvis hun har en blodig rotte (hvilket vi må gå ud fra er en brugt tampon), så kan hun godt finde på at skylle den ud. Og så er der ellers udskamning fra Katrine. Så generelt er der ikke supergod stemning i deres lejr.

Samtidig har Katrine tabt sig 12 kilo på 15 dage, og det begynder at lugte af, at deres tur i vildmarken ikke bliver den længste. Som det ser ud lige nu, spår SE og HØR dem ikke til at være dem, der forlader naturen som de sidste.

Etagevask og Pippi-papirer

De to unge veninder kæmper også. For det første kan de ikke fange fisk, og for det andet er deres shelter lort. Anna Caroline og Ester har stadig den unge naivitet og troen på, at det nok skal gå godt, men som tiden går og blæsten tager til, begynder den at falme i forhold til de frustrationer, der vokser sig større.

Det er dog ikke noget, en god etagevask ikke kan hjælpe på. De fortæller, at de stinker, og måske kan nogle nyvaskede armhuler hjælpe på det hele.

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0646914.jpg

Begejstringen er heller ikke stor i denne lejr. Foto: DR

Derudover hiver de et lamineret papir op, som de har taget med hjemmefra. På det står der nogle gode floskler, der kan få dem til at huske på, de er dygtige og gode. Især et citat fra Pippi, sætter pep i de to kvinders kampgejst.

Dog er udsigten til en sejr ikke stor. De kan ikke få de fisk, og den norske læge får lavet noget af en grimasse, da hun hører, de endnu ikke har fået en eneste fucking fisk i nettet. Så hvis ikke vinden snart vender, så er deres chancer ikke store.

Forberedt til fingerspidserne

En af ugens højdepunkter er igen den 60-årige ingeniør Ulla. Hun er fandeme forberedt til, hvad livet i vildmarken kan byde. Hjemme i Hvidovre har hun øvet sig i isbad, båltænding og opstilling af shelter. Og det er ikke hvilken som helst slags forberedelser.

Aldrig før i programmet, har man set en deltager sidde med en lommeregner for at regne ud, hvor mange kilo is, der skal i hendes isbad for at opnå den rette temperatur.

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0646915.jpg

Ullas ingeniøruddannelse kan helt klart være en fordel for hende ude i vildmarken. Foto: DR

Der er ikke det, hun ikke kan, og generelt har hun et skidegodt shelter, og en god energi. Og mens de unge damer knyer, så bygger Ulla en båd, så hun kan flyde rundt på vandet. Hun fanger en masse fisk, og det ender med, at hun beskriver, hvordan hun er overmæt efter at have holdt sit eget fiskegilde.

Ulla kan komme langt. Hun er alene som den eneste, så der er ikke nogen, der kan trække hende ned med dårlig energi eller irriterende vaner. Hvis overskuddet forbliver på samme niveau, så skal der meget til at slå hende ud. Der bliver spået gode vinderchancer.

En pragtvilla

Men som det ser ud lige nu, så er der kun en rigtig vinder ... eller vindere. Det er familiekomboen med far Aslak og datteren Rikke. Hold kæft en villa, de har bygget. Selv en inkarneret indekat kunne få lyst til at tage en overnatning i deres mos-isolerede shelter.

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0646913_1.jpg

Som Aslak siger på et tidspunkt, skal der ske noget meget dårligt, før de tager hjem fra vildmarken, og det tror vi på. Foto: DR

Hvis man tænker, at Ullas overskud er stort, så skal man se hen på dem. Mens alle andre par er trætte og sulter, har Rikke overskud til at dyrke yoga, mens Aslak render rundt og bygger, hvad han selv kalder et grovkøkken.

Helt seriøst … der er bare styr på det hos dem. Og hvis ikke de vinder, så er det en kæmpe overraskelse. Der er selvfølgelig meget, der kan ske på de sidste tre afsnit, men lige nu ligner det en sikker sejr til familien.

Sponsoreret indhold