Årets newcomer: Dette vidste du ikke om Karsten Ree

Karsten Ree er andet end en reality-stjerne. Han har også været junior Danmarksmester i skiløb, og han hævede ubåd for at finde skat

Karsten Ree er andet end en reality-stjerne. Han har også været junior Danmarksmester i skiløb, og han hævede ubåd for at finde skat

Foto: Kaspar WenstrupSå er årets newcomer fundet. Det skete tirsdag aften, da Karsten Ree, kendt fra reality-programmet 'Janni og Karsten - kærligheden mod alle odds', kunne lade sig hylde som vinder af den eftertragtede pris ved dette års Reality Awards.

Hør hans takketale her:Karsten Ree fik kamp til stregen, men slog altså konkurrenter som både Kasper Birch og Maria fra De Unge Mødre.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree: Kurt har en genfejl

69-årige Karsten Ree er dog mere end blot det nyeste skud på reality-stjernehimlen. Han er nemlig først og fremmest en hardcore forretningsmand, der både har prøvet at score den helt store milliardgevinst for så at miste mange millioner.

SE og HØR bringer her lidt informationer om Karsten Ree, som du - måske - ikke vidste:

- Grundlagde Den Blå Avis i 1981, som han solgte 6. oktober 2008 til amerikanske eBay for den imponerende sum af 2,1 milliarder kroner! Med andre ord gjorde den populære avis Karsten Ree til én af Danmarks rigeste personer.

LÆS OGSÅ: Lotte Heise: Derfor gik jeg fra Karsten Ree

- Hans formue toppede angiveligt i 2009. Her var han god for knap to milliarder kroner.

- Flere risikable investeringer sendte dog dette beløb ned under én milliard kroner. Den værste investering var den i Amagerbanken. Den kostede Karsten Ree over 750 millioner kroner, ifølge Børsen.

- Karsten Ree mistede også noget af sin enorme formue, da Cimber Sterling gik konkurs - det tabte beløb var i omegnen af 100 millioner kroner.

- Karsten Ree blev kendt i det meste af Danmark, da han under stor pressebevågenhed besluttede sig for at hæve den tyske ubåd U 534 ud for Anholt i 1993. Hævningen kostede efter sigende over 23 millioner kroner. Hans håb var, at den tyske ubåd fra Anden Verdenskrig indeholdt en nazi-skat.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree: Fatter ikke en bjælde

- Har været en ivrig skiløber. Blev som 20-årig junior Danmarksmester i skiløb i fire discipliner

- I maj 2014 kom det frem, at Karsten Ree har tjent 560 millioner kroner på en aktiesatsning i den kriseramte mobilgigant Nokia.

- Er i dag indehaver af safariparken Ree Park ved Ebeltoft samt ejer af forskellige selskaber i Danmark, England og Ghana.

(Kilder: Børsen, Berlingske og BT)

Her kan du gense prisoverrækkelsen:Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close