Reality21. april 2020

12 kopper kaffe, 12 colaer og 2 pakker smøger om dagen: Linette er ligeglad med økonomien

Der venter eksperterne fra "Luksusfælden" lidt af en opgave i Nørre Alslev på Falster
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/noerre_alslev_4.jpg
 Foto: NENT GROUP/Viaplay og TV3

44-årige Linette fra Falster er ikke så glad for at åbne rudekuverter.

Og "Luksusfældens" to eksperter Carsten Linnemann og Kenneth Hansen finder hurtigt ud af, at det særligt er breve fra kriminalforsorgen, som Linette har ignoreret.

Efter flere indkaldelser til samfundstjeneste har hun nemlig stadig ikke mødt op og aftjent den. Hvilket nu betyder, at hun har udsigt til lidt over et halvt år bag tremmer.

- Seriøst? Omg, lyder det fra Linette.

Egentlig var det hendes økonomi, som de to eksperter kom for at rette op på. Det ser nemlig heller ikke for godt ud, da sosu-assistenten Linette samlet skylder 1,1 millioner kroner.

Med andre ord sejler det, hun betaler ikke regninger - og så har hun et dagligt forbrug af i alt 12 kopper kaffe, 12 sodavand og 40 cigaretter. Dårlige vaner, der i den grad boner ud på diverse-posten.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Lidt af en mavepuster

I alt ligger der 8.900 kroner på posten, som består af blandt andet kontanthævninger, negle, make-up og boligartikler. Alligevel påstår Linette, at hun ikke har råd til at betale en fartbøde på 500 kroner, eller sørge for hundeforsikring til sin lille hund Houdini.

- Diverseposten dækker også over dit "dags-kit", siger Kenneth Hansen til den chokerede "Luksusfælden"-deltager, før han finder bakken frem med de mange kopper kaffe, colaer og smøger.

- Ej, hvor er det klamt. Det skal bare stoppe, udbryder hun.

I gennemsnittet de sidste 12 måneder har Linette afviklet 2100 kroner på sin enorme gæld, der i alt når op på over en million kroner.

- Linettes gæld består af banklån, forbrugslån, kviklån og gæld til private kreditorer, fortæller eksperterne.

På posten "misligholdt gæld" ligger der i Linettes tilfælde 11.600 kroner, og det rammer hende tydeligvis, da hun bliver klar over konsekvenserne af at ignorere økonomien og håbe, den nok går i sig selv.

- Det er godt nok lige en mavepuster, lyder det fra den tydeligt berørte kvinde.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

I aften klokken 20 eller allerede nu på Viaply kan du se, om det lykkes Linette at få styr på både sin samfundstjeneste og sin skrantende økonomi.

Sponsoreret indhold