Reality2. maj 2017

Alternativ opskrift fra Masterchef-Anna: Lav tarteletter til dessert

I Masterchef blev Anna kendt for sine tarteletter. Nu kan du gøre hende kunsten efter med en noget alternativ tartelet-ret
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tarteletter.png
 Foto: TV3

I Masterchef blev Anna Sand kendt for sine hjemmelavede tarteletter, der gav hende en plads i programmet.

Derfor var der også høje forventinger til hende, da hun i går tog imod tre Masterchefkollegaer i "Til Middag Hos" på TV3.

Men da der hverken var blevet serveret tarteletter til forret eller hovedret, havde gæsterne så småt opgivet, at smage hendes berømte tarteletter - lige indtil desserten blev afsløret.

For her var de. Tarteletter med citroncreme og marengs.

Det lyder som en sjov blanding, men gæsterne elskede desserten.

Nu kan du selv imponere dine egne gæster med denne skæve og lækre dessert.

Anna har nemlig delt sin opskrift med os, så det er bare med at komme i gang, hvis du vil lave mad som en rigtig Masterchef-deltager gør det.

Tarteletter som Citrontærte

Mørdej

250 g mel

175 g smør

1 æggeblomme

75 g flormelis

2. spsk. Sødmælk

Muffins-forme eller tartelet forme.

Bland mel og smør til det er bliver til blødt smulder. Det er en fordel hvis smørret er blødt. Herefter samles dejen med flormelis, æggeblomme og mælk. Læg dejen i køleskabet i 20-30 minutter, før den rulles ud.

Når dejen er klar, rulles den tyndt ud, brug enten mel eller to styrkker bagepapir til at rulle dejen ud. Når dejen er rullet tilstrækkeligt ud, så skæres den til i unde felter, så den passer i formene. Det er vigtigt, at dejen er stor nok til at komme op over kanterne, ellers krymper dejen i formene. Stik små huller i dejen med en gaffel, når den er sat i forme.

Blind-bag tarteletterne med, hvor bagepapir og ris holde bunden nede i tarteletten i ca. 15-20 minutter ved 175 grader. Herefter fjernes bagepapir og ris, så tarteletten bages færdig i bunden. Hold øje med at tarteletten ikke bliver brændt under bagning.

Tip: Når du ruller dejen ud, skal du arbejde hurtigt med den, da den kan have tendens til at smelte på grund af det store indhold af sukker

Citroncreme

3 citroner

3 hele æg

2 æggeblommer

150 g sukker

150 g smør i små tern

½ spsk hvedemel

Rør citronskal og saft fra de tre citroner sammen med hvedemel, æg, æggeblommer og sukker i en tykbundet gryde. Cremen må ikke koge. Tilsæt smørternene lidt af gangen, når cremen begynder at tykne. Pisk cremen godt igennem. Når cremen er den rette konsistens hældes den i de forbagte tarteletter og sættes på køl ind til de skal serveres.

Marengs

4 æggehvider

160 g sukker

Start med at piske æggehviderne uden sukker. Pisk sukkeret i lidt af gangen ind til marengsen er hvid, blank og fast.

Pynt dine tarteletter med små dutter af marengs og brænd toppen af dem men en Creme brulé brænder.

Server med citronmelisse eller jernurt.

Sponsoreret indhold