Krimi23. september 2020

Pia Allerslev smittet: Smittestop-app virkede ikke

Den tidligere borgmester er forundret over, at myndighedernes smittestop-app ikke varskoede hendes nærmeste, da det stod klart, at hun var smittet med coronavirus
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For fire dage siden stod Pia Allerslev, der er tidligere kultur- og fritidsborgmester og børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, frem på sin Instgram-profil og fortalte, at hun var blevet smittet med coronavirus.

Den 47-årige tidligere "Vild med dans"-deltager fortalte, at hun indtil videre kun havde milde symptomer og var gået i isolation i sin lejlighed, så hun ikke risikerede at smitte sin mand og sine to børn.

Efterfølgende er Venstre-politikeren kommet med et par betragtninger om hele sit sygdomsforløb, og her vækker især app'en "Smittestop" forundring.

Artiklen fortsætter under billedet

- Min familie, som jeg deler lejlighed med, har alle downloadet Spittespreder-appen, men selv efter min mands og min telefon har ligget ved siden af hinanden i en 1/2 time, var der INGEN besked på hans app - meget mystisk og uhensigtsmæssigt...!, skriver hun på sin Instagram.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_mho4344.jpg
 Foto: Martin Høien

Pia Allerslev er i disse dage lagt ned af coronavirus. Foto: Martin Høien

- Det er bekymrende, hvis den app ikke virker, når vi alle prøver at være ansvarlige og begrænse smittespredningen. Jeg har fået mange henvendelser fra mennesker i den nære omgangskreds, der ikke har fået den notifikation, uddyber Pia Allerslev over for Politiken.

Overfor selvsamme avis erkender Sundhedsministeriet, at flere brugere har oplevet problemer med app'en, og at det har ført til en "en række henvendelser i supporten".

Sundhedsministeriet tilføjer, at det er svært at finde og rette fejl i app'en, fordi den er udviklet med en teknologi, som beskytter brugernes privatliv.

Sponsoreret indhold