Nyheder10. juli 2014

Zulu afslører: De kan blive årets komiker

Se hvem, der er nomineret til hovedprisen ved Zulu Comedy Galla
Anders "Anden Matthesen vandt titlen sidste år
Anders "Anden Matthesen vandt titlen sidste år
 Foto: Dan MariegaardAnders Mattesen, Mick Øgendahl, Andreas Bo og Linda P har alle oplevet hæderen og æren ved at blive kåret som "Årets Komiker" i TV2 Zulu's årligt tilbagevendende prisshow "Zulu Comedy Galla".

Men hvilken dansk komiker skal i år findes værdig til at løfte comedy-arven og det vægtige trofæ indgraveret "Årets Komiker 2014"?

De fem nominerede til dette års hæderspris er nu fundet.

De nominerede er: Frank Hvam for sit show "Upassende", Tobias Dybvad for endnu en sæson af tv-standupserien "Dybvaaaaad" og Simon Talbot for showet "Talle alene i verden" og sit værtskab for "Zulu Awards 2014".

Der ud over er makkerparret Martin Høgsted og Magnus Millang nominerede for deres karakterer i satireserien "Danish Dynamite" samt Jonathan Spang for sit onemanshow "Bryllup".

- Jeg havde ikke set det som en mulighed, at man kunne nappe sådan to nomineringer to år i træk, så jeg blev meget overrasket og vildt glad. Igen i år synes jeg, det er vildt sejt, at vi, den "nye generation" i dansk comedy, blander os i toppen, siger Tobias Dybvad.

Det var ligeledes showet "Dybvaaaaad", der sidste år sikrede den danske satiriker en nominering til "Årets Komiker". I 2013 gik titlen imidlertid til Anders Mattesen, der allerede havde vunder prisen én gang før i 2009.

LÆS OGSÅ: Her er årets vært til Zulu Comedy Galla

LÆS OGSÅ: Haha! Husker du de her vildt sjove klip fra Zulu Comedy Galla?

For Frank Hvam er det tredje gang, han oplever at blive nomineret til "Årets Komiker". Det skete første gang i 2010 og igen sammen med kollegaen Casper Christensen i 2012 for deres show "Nu som Mennesker".

- Det er med stor ærefrygt, at jeg ser mig selv nomineret sammen med store komikere som Jonatan Spang og Frank Hvam. De to er, og har altid været, mine yndlingskomikere - også før jeg selv begyndte at optræde, siger Tobias Dybvad.

Alle, der er noget, eller gerne vil være noget inden for dansk comedy, samles til galla-showet den 21. august i Operaen i København. Traditionen tro inkluderer underholdningen også optrædener med tre helt spritnye standup-talenter under overskriften "De 3 nye håb".

Showet, der desuden vil blive vist på TV2 Zulu den 24. august, har i år hyret komiker og skuespiller Rasmus Bjerg til at være vært for hele forestillingen.

Men før Tobias Dybvad og hans "konkulegaer" når så langt, skal der først samles stemmer ind. Det er nemlig helt og holdet seerne, der med deres stemme afgør, hvem der løber med af med sejren i kampen om at blive "Årets Komiker 2014".

Afstemningen foregår på zulu's hjemmeside.

Sponsoreret indhold